View Single Post
Vechi 23.01.2014, 19:44:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
deci AZS , pe langa rolul de secta au si rolul de organ politienesc ?
Da.
In adunarile neoprotestante exista aceasta traditie, ca sa se parasca unii pe altii iar cei vinovati sau mai putin vinovati sa fie trasi la raspundere.

Si da, se mai intampla sa existe si victime colateriale, in sensul ca omul nu e vinovat, dar daca se strang cativa interesati eventual mai suspusi care din diverse motive sunt interesati sa depuna o marturie mincinoasa, lucurile pot avea o intorsatura nefericita pentru victima, mergand pana la excluderea ireversibila.

Chiar am ascultat o data o emisiune a unui post de radio adventist in care se vorbea despre barfa sau ceva de genul si a intrat unul in direct si a povestit cum el, om vaduv a fost acuzat de o relatie nepotrivita cu o doamna si ea vaduva si pentru asta exclus din adunare, desi nu facuse nimic, motiv pentru care inclusiv relatia cu fratii sai s-a deteriorat, si ei fiind adventisti.

Nu stiau aia cum sa faca sa-l scoata din emisiune, pastorul invitat tot tusea sugerandu-i probabil gazdei emisiunii sa-l faca sa incheie mai repede conversatia.

Mai stiu un caz, relatat chiar de adventisti, cu un baiat care a fost santajat cu excluderea pentru ca unei fiice de pastor ii placea de el dar el nu era interesat, si i-au intins o capcana, sa ramana singuri impreuna dupa care sa dea buzna niste "martori" care sa spuna ca respectivul o "abuza" pe fata, trebuind sa aleaga intre excludere si a se casatori cu ea.

Sunt si cazuri de "infractori" notorii dar daca sunt buni contribuabil (zeciuiala, etc) sau au relatii bune, li se trece cu vederea modul in care obtin banii sau ce fac progeniturile in timpul liber deis dupa reguli, ar trebui sa se aleaga cel putin cu mustrari serioase.

Desigur, nu e definitoriu, stiu si adventisti de treaba, cu caracter, dar arata cum religia si regulile se pot manipula de cei fara scrupule.

Last edited by AlinB; 23.01.2014 at 19:56:57.
Reply With Quote