View Single Post
Vechi 02.01.2008, 17:41:21
gabi25ra gabi25ra is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de leloup
Prietena mea este de religie catolica. Nu spun asta ca o condamnare caci eu cred ca ea are dreptul de a crede in ceea ce vrea si stiu ca familia ei a fost catolica inca de demult. Eu am planuri serioase in legatura cu relatia noastra si nu gasesc o cale pt a ii putea arata, cumva, ca nu aceea e calea.
draga leloup,
voiam sa iti spun ca nu esti singur in aceasta situatie si daca Dumnezeu o ingaduie inseamna ca stie el de ce. cunosc doua situatii asemanatoare care s-au terminat cu o casatorie ortodoxa. In primul caz este vorba de un prieten foarte bun care locuia cu o fata catolica. A descoperit in timp el adevarata credinta orodoxa s-a rugat foarte mult si cu ajutorul parintelui duhovnic si a iubirii care ii unea, s-au casatorit de mai bine de doi ani. Au cautat intotdeauna ceea ce ii unea si au evitat sa caute mereu diferentele dintre religii. In celalat caz este vorba despre o tanara care a venit la mine la consiliere pentru ca ea era penticostala si locuia cu un tanar ortodox. Il iubea foarte mult si ca sa se casatoreasca cu el trebuia sa se boteze. Fata credincioasa in religia ei considera ca ortodoxia este religia in care orice pacat este normal si firesc. pentru ca ma depasea problema am lasat-o pe mana unui duhovnic care i-a povestit doua ore despre ce inseamna sa fi ortodox si la final cu lacrimi in ochi mi-a spus ca nu si-a putut niciodata imagina cat de profunda este ortodoxia.
ti-am povestit toate acestea ca sa nu deznadajduiesti si sa ai nadejde ca Dumnezeu stie ce e cel mai bine pentru tine. Ortodoxia este firea omului si daca prietena ta va descoperi acest lucru nu ti se pare firesc ca va dori sa te urmeze?

Reply With Quote