Tocmai ca am stat de vorba cu parinti de rang inalt in Mitropolia Banatului,stiu ce vorbesc,edificare din carti care azi "sant verzi" iar "maine coapte" nu e edificator, haideti sa luam cartile de Liturgica speciala,generala,practica,Tipicul Sf.Sava (Tipicul Cel mare),haideti sa luam carti ca "Drept Canonic Ortodox,legislatie si administratie bisericeasa vol 1 si 2" , sa luam canoanele si atunci sa edificam.Probabil ca sant facut habarnist dat fiind faptu "ca mis babatan in toalele mele...!!!" vesnic banatul a fost "tarat prin noroi" ca am dat de mancare tarii in vremuri de restriste,sa fim seriosi unii santeti nu crestini adevarati ci mari filozofi-teologigi care nu dat "2 bani" pe teologie dar deh va dati mari,eu ascult de conducatorii Mitropoliei Banatului,Arhiepiscopiei Timisoarei,precum si a episcopilor de Arad,Caransebes etc.Nu de Daniel care e de alta parte a tarii si vrea sa isi impuna dorintele "Lturgico-tipiconalo-canonice" si ne baga Banatenilor cantarea Psaltica cand in banat si caras se canta varianta noastra de sute de ani.Dar port "stigmata de a fi banatean". Macar Teoctist a mai lasat de la el asa ca falsii teologi si mafia bisericii ortodoxe romane vor lua sfrsit cand ecscrocii de ierarhi si "catei" de langa ei vor fi disparuti. Cineva va face "curatenie" asa ca terminati (Unii) cu excesul de zel si nu uitati "Feriti-va capul de 2 lucruri de frig si de prostie"discutiile astea nu mai au legatura cu Dumnezeu !
Last edited by radu1984; 24.01.2014 at 15:21:51.
|