View Single Post
Vechi 24.01.2014, 23:02:27
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Dar cine a pus la îndoială, pe acest topic, unicitatea teologiei și spiritualității ortodoxe între toate confesiunile și denominațiunile creștine?
Cine a relativizat Ortodoxia, astfel încât să fie necesar ca dvs să ne argumentați de ce este preferabil să fim ortodocși?
Și, în primul rând, cine dintre noi a îndrăznit să scrie vreun cuvânt necuviincios la adresa Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și Pururea Fecioare Maria, pe care niciodată nu o vom părăsi?
Personal visez o unitate în care fiecare dintre noi să-și păstreze credința proprie și să avem comuniune în rugăciune, în dialog, în iubire.
Laura, exact asta faci in fiecare mesaj, relativizezi invatatura ortodoxa, dar probabil nu iti dai seama. Chiar si in acest mesaj exemplifici acest relativism. Dar asta fac toti cei ce au aderat la invatatura si dogma ecumenista, adica protestanta. Ca sa intelegi mai bine, o sa traduc ceea ce ai scris in alt limbaj. Astfel, tu spui ca nu e bine sa ucidem, dar cei ce ucid au doar un alt mod de a privi lucrurile, nu inseamna ca e ceva rau. Sau, ca un leu are patru picioare, dar cei ce spun ca are zece picioare spun si ei adevarul, din perspectiva lor. Adica relativism 101%.
Tu si Fani marturisiti o alta credinta, numita ecumenista, diferita de cea ortodoxa. Desigur, are si asemanari cu cea ortodox, asa cum si martorii au unele asemanari cu cea ortodoxa.
Iata ce spune chiar Sfanta Scriptura, ca din cea ortodoxa am dat sute de citate (Epistola Galateni):
"7.Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos.
8.Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema!
9.Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit - să fie anatema!
10.Căci acum caut bunăvoința oamenilor sau pe a lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aș plăcea însă oamenilor, n-aș fi rob al lui Hristos."

In plus, cei ce au credinta ecumenista neaga Sfintele Taine si, implicit Biserica, la fel ca protestantii, care au dat dogma ecumenista. A spune ca si a beneficia de Sfintele Taine (adica ortodocsii) si a nu avea parte de ele (eterodocsii) e acelasi lucru, inseamna tot negarea Sfintelor Taine, al fel cum a spune ca si invatatura adevarata, si invatatura eretica sunt pe acelasi plan inseamna negarea invataturii. Stiu ca nu te intereseaza ce spun, dar eu imi fac datoria.
Reply With Quote