Doamne ajută.
Prea mult spus,
frate Cristi. E calea indicată de Hristos, nu de mine, cel vrednic de iad. Dar mulțumesc lui Dumnezeu.
Nimic al meu, de la Dumnezeu Treime avem toate, să le înmulțim, să ne slujim. "Ale Tale, dintru ale Tale".
Cînd vrei să ajuți, să îndrumi, iubitul meu frate, chiar dacă asta înseamnă să și mustri, trebuie să se simtă iubirea, care să o ai în suflet, neprefăcută.
Altfel, vei sminti, și în loc să ajuți, depărtezi.
Dumnezeu nu poate lucra -spun Sfinții Părinți- decît printro inimă iubitoare.
Noi nu avem așa inimi, dar ne străduim înspre asta, zi și noapte. (pt. protestanți: spunem și credem, conform Bibliei -că facem doar cele ce suntem datori să facem-, și că n-avem nimic bun, asta ca să ne smerim)
Surioară "Glykys", "iar adevărul vă va face liberi." - Ioan 8, 32.
Am tăcut, la postul tău cu siteul psiholog. Credeam că te-ai înțelepțit și ai văzut greșeala.
Dar pentru îndrăzneala ta necugetată și sminteala mare ce ai adus, susținînd acel site, nu mai pot să tac ! Nu trebuie să tac !
Nu există nimic neconform cu credința creștină, spui ? Na, hai să-ți arăt cîte există.
Pentru că pe lîngă că îți pierzi tu sufletul, văd că îl mai pierzi și la alții. Nu pot să las așa, mă doare.
Da, sunt mai multe căi, însă doar una e bună.
Știm că există o cale largă și ușoară, și mulți sunt cei care o află. Dar duce la pieire.
Și o cale strîmtă și îngustă. Și e grea. Dar duce la Viață.
Și mai știm că există și hristoși mincinoși, care oferă o cale. Care pentru ei, și pentru cei ce le urmează e bună! Vai! Și vor face chiar semne și minuni! Dar Domnul le va spune: "Plecați de la Mine, căci Eu nu vă cunosc pe voi".
Articolul care-l susții prin postarea ta deci, are o imagine cu demonul din interiorul celui ce a creat imaginea, ca cei ce crează filme horror.
Iar pentru că știu că nu mă crezi, citește despre demonii din mințile pictorilor, în Patericul de mai jos, dacă vrei să-l cumperi.
Apoi la dreapta articolului, apare rubrica "cuplu și sex", ceea ce pentru un creștin e cădere curată.
Nici gînd de îndumnezeire, sfințire, despătimire, dobîndirea Duhului Sfînt, prin acel site "la psiholog", cu simboluri și învățături pierzătoare de mîntuire.
"Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă." - Matei 6, 33.
Oare caută acel articol, mai întîi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui?
Oare ai căutat tu măcar, mai întîi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui, înainte să-i dai să citească la fratele căzut (traducere "fallen") blestemăția aia de articol ? Cred că nu, că altul era rezultatul.
E atît de dulce să fi creștin, surioară "Glykys". Să fi simplu, inocent, nevinovat. Copil și bărbat în același timp. Ca și Sfîntul Arhidiacon și întîiul Mucenic Ștefan.
Deci da, fiecare alege cu discernămînt. Însă atunci cînd îi pui și otravă în față, el o poate alege, neștiind, și îl vei omorî. Da! Tu! Te faci responsabilă pentru căderea lui și a altora, care la recomandarea și insistențele tale, citesc articolul și se mai plimbă și prin împrejurimi, pe-acolo.
Sau poate gusta otrava, și îl vei îmbolnăvi crunt.
Dacă știm că ce oferim nu e o cale bună, nici noi să nu umblăm pe calea aia și nici altuia nu o arătăm.
Acestea fiind zise, îți mai spun un lucru,
surioară Glykys: să nu te miri dacă nu te vei căsători curînd și îți va merge rău în viață.
E pentru indiferența și depărtarea și răcirea inimii tale de iubire. De Hristos.
Drumul spre iad e pavat cu intenții bune, asta ca să o țin în tonul psihologiei tale.
Dar nu te teme ! Dă prioritate la Matei 6, 33. Trezește-te !
Iar ca să călcăm peste șerpii și balaurii acestui topic, sau să-i strivim de piatra cea din capul unghului, Hristos, iată ce mai trebuie citit:
Pateric despre visuri și vedenii.
Sau pentru cei mai leneși, sărăcuții, este și articolul cel bun, nu de pe siteul psiholog, ci de la noi, articol ce ajută la mîntuire:
http://www.crestinortodox.ro/sfaturi...nii-68461.html
Bucurii.