View Single Post
Vechi 26.01.2014, 23:39:47
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Pentru că nu văd ceea ce ar trebui să vadă (ceea ce nu este încă), așa că, să ne asumăm răspunderea noastră.

Omul trebuie să fie și el interesat, să întrebe, să se documenteze, cărți sunt cu duiumul, numai să vrea și să prezinte interes în acest sens. Apoi, preoții sunt rodul nostru, ei sunt fiii noștri, cum i-am născut, așa-i avem. Așadar, bârna unde este?

Teologia voastră lasă de dorit (tu și prietena ta), să-mi fie cu iertare, am mai spus-o și pe topicul ”ascultarea necondiționată”.

Da ai mare dreptate, începe cu tine, ai mare nevoie.
Sigur ca am nevoie, desi poate nu in sensul in care zici tu. Tocmai asta am vrut sa zic, ca ar trebui fiecare dintre noi, ca ortodocsi, sa ne asumam responsabilitatea si sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne ierte pentru tot ce am facut si facem NOI de se departeaza atatia de la ortodoxie. Si sa-L rugam sa ne schimbe inimile.
Cand vorbesc de preoti, nu vreau sa dau responsabilitatea altcuiva. Suntem un singur trup. Totusi cei care sunt preoti sau episcopi au responsabiitate pastrorala mai mare in fata lui Dumnezeu, poate.

Tocmai de aceea ma doare cand vad ca putem gandi chiar si noi, ortodocsii, atat de diferit si ne putem zice unii altora ca nu suntem ortodocsi.