View Single Post
Vechi 27.01.2014, 00:01:57
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Sunt foarte socata de ce s-a scris aici...
Daniele, sa iti fie tie dupa credinta ta!
Mie mi-e clar ca nu a deschis nimeni acel site ca sa il citeasca, ci toti s-au speriat vazand titlul lui.
Au reacționat așa pentru că există foarte multe prejudecăți legate de psihologie (și de știință în general, dar am observat că în special față de psihologie, n-am idee de ce) și toate aceste prejudecăți nu țin de credință, ci de habotnicie, nu reflectă Ortodoxia, ci ortodoxismul.
În profunzime, credința și știința sunt compatibile, sunt în dialog!
Oricum, nu știu de ce vă mirați și spuneți că sunteți șocată.
Să fi văzut ce am pățit eu de când n-am avut de lucru și am spus că sunt absolventă de Teologie.
Orice spun în dezacord cu opinia majorității forumului (fiindcă cei mai mulți dintre cei care-mi împărtășeau modul de gândire și înțelegere a credinței fie s-au retras, fie au fost banați), mi se dau replici de tipul: "asta se-nvață la Teologie?"; "ce cărți citești?"; "profesorii de la Teologie ți-au spus asta?"; "și mai zici că studiezi Teologia"...
De mai multe ori luasem decizia de a mă retrage de pe forum, mi-a spus și o persoană în care am mare încredere, o persoană familiarizată cu atmosfera acestui spațiu virtual, mi-a spus că acest forum își ratează vocația, din cauza atitudinii celor mai mulți dintre useri și a devenit un spațiu al discuțiilor contradictorii de foarte slabă calitate. Userii inteligenți și competenți teologic sunt jigniți doar pentru că exprimă opinii diferite... Chiar nu știu ce mă mai ține pe aici, sincer, sunt din ce în ce mai dezamăgită.
Există comunități virtuale creștine minunate, așa cum era cândva și forumul acesta. Acum ce s-a-ntâmplat?
Din ce motiv s-a modificat în sens negativ situația de aici, iar userii inteligenți și cu o gândire profundă se retrag rând pe rând???
Erau atâția credincioși creștini autentici aici, capabili să poarte discuții (inclusiv contradictorii) constructive și pe un ton civilizat, politicos.
Acum puținii dintre ei, care au mai rămas, sunt jigniți și atacați în toate felurile posibile, atitudine care nu are nici un fel de legătură cu Ortodoxia. Dvs ați fost jignită pentru că ați postat un articol de psihologie, pe un alt topic Fani71 e atacată cu o impolitețe intolerabilă doar pentru că a "îndrăznit" să exprime o opinie diferită de cea a majorității... și exemplele pot continua.
Îmi cer scuze că am scris acest mesaj critic, în loc să-i răspund inițiatoarei topic-ului, care a avut încredere în noi... dar m-am descărcat fiindcă sunt foarte dezamăgită, s-au acumulat prea multe (nu-i vorba de acest topic, ci de ceea ce văd aici de luni de zile și de modul în care eu și alți câțiva suntem tratați fiindcă avem opinii diferite față de majoritate) și nu cred că voi mai intra prea curând pe forum.
M-am plictisit să-mi fie jigniți profesorii, să mi se spună că sufăr de complexe și că sunt ignorantă doar pentru că gândesc ecumenic și critic viciul obedienței, m-am plictisit să mi se pună la îndoială cunoștințele teologice și, în primul rând, să-mi fie imposibil de a purta o polemică în mod constructiv și pe baza unor argumente valide din punct de vedere logic.
Îmi pare rău și-mi cer iertare celor pe care i-am întristat.
Dumnezeu să fie cu noi toți și să ne dăruiască pace sufletească, astfel încât să putem comunica mai constructiv și cu folos.
Voi comunica în privat cu userii pe care i-am îndrăgit aici, nu dezertez de tot. :)
Numai bine tuturor!
Vă salut cu respect!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca

Last edited by laurastifter; 27.01.2014 at 00:13:10.
Reply With Quote