Voi fratilor va plingeti ba de una , ba de alta , dar sa fi vazut voi daca intervenea fratele Ioan Cezar psihologul vestit, atunci sa vedeti voi polemica si contrapunct .
Cu toata amaraciunea de acum, dar atunci ar fi fost culmea .
aproape ca suntem scapati ca prin urechile acului ,
Dar chiar... unde o mai fi de rabda sa nu intre in asa o savarina !?
In alta ordine de idei si pt. fratele fie mai Mos dintre noi, fie mai Neag : greselile mai mici sau mai mari de ortografie (pina la un punct, evident) sunt inerente aici pe forum. Toti le facem...chiar si t...toti !
Fie din graba de a nu uita ideile, fie din cauza tastaturilor vechi fie din cine mai stie ce cauza. Dar si acestea pina la un punct .
Chiar aseara vorbeam si eu despre folosirea limbii literare, musai pt. un om purtat la scoala, indiferent din ce provincie a tarii ar fi, in comunicarea publica, oficiala si grija omului cult, absolvent de gimnaziu, de a nu incurca spatiul intim, personal, propriu (unde poate vorbi cum pofteste el, chiar si trivial) cu cel public.
Insa lucrurl cel mai grav pe care l-am sesizat de multa vreme este ca multi, nepermis de multi useri nu cunosc sensul real, literara ca si pe cel figurat al cuvintelor . In aceasta necunostiinta traindu-se se ajunge la nebunie, deoarece amestecarea sensurilor cuvintelor ca si folosirea improprie a cuvintelor in limbaj duce la alienare, la nebunie, la a dori sa spui ceva si defapt sa zici cu totul altceva .
Chiar acum am constatat ca "obedienta" este tot una cu ascultarea, cu supunerea .
Vai de noi !!!! Pai ce are slugarnicia cu dragostea asculrarii si a supunerii nefatarnice si dezinteresate ?
Dar ma rog... nu mai are rost sa continui ca sunt convins ca vorbesc cu peretii !
Asta este, lucurile stau exact asa cum sunt si oamnenii : din vorbe toti suntem nemaipomeniti, dar din fapte nici pe departe. Ca de la vorba la fapta... ca de la cer la pamnint !
Last edited by zaharia_2009; 27.01.2014 at 01:04:28.
|