View Single Post
Vechi 27.01.2014, 09:05:20
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sigur ca se uita la fapte, dar din pacate pentru tine, nu le judeca cum le judeci tu, in raport cu convingerile tale subiective ci in raport cu invatatura pe care a lasat-o si cei ca tine in mare parte o resping.

Asa ca si daca esti ok vizavi de constiinta ta anesteziata, fata de Dumnezeu s-ar putea sa nu fie treaba atat de ok.

Si probabil ca nu Dumnezeu te va osandi ci chiar constiinta ta care atunci nu o vei mai putea tine in lanturi, ca acum.
Alin, binele e bine, indiferent de religie. Adica daca un crestin ortodox face un bin, e pok, iar daca un alt oarecare, neortodox face aleasi bin, nu e ok?
Chiar nu-s subiectiva Alin, nu de mine e vorba. E vorba de multi altii care n-au nici o treaba cu ortodoxia; poate sunt atei, poate au alta religie; dar ei, dca fac aceleasi fapte bune (ipotetic vorbind, ca doi oameni nu fac identic aceleasi fapte) ca si un crestin care e si ortodox, de ce nu s-ar mantui? Daca e curat la suflet si e bun pentru ca asa vrea sa fie, nu din frica de Iad?
Sincer, mi se pare mai valoros un om care e bun pentru ca asa vrea sa fie ecat un om care e bun din frica e a junge in Iad. Primul e sincer, al doilea poate fi ipocrit. Am zic POATE FI, se gasesc cazuri, fi sigur de asta.
Daca pentru mine treaba nu va fi atat e ok, asta e. Dar macar am contiinta impacata si, imi pare rau, dar nu pot fi ipocrita sa zic ca-s io-s e acord cu toate dogmele bisericiesti sa ascult de ele. Mai bin sincera si exclusa, decat ipocrita mincinoasa si inclusa intr-un grup. Asta-s eu. Daca Dumnezeu ma va pedepsi pentru asta sau nu, e la latitudinea Lui, nu a mea, nu a parintilor, nu a sfintilor, nu a altor oameni.
Poate voi ajunge candva sa gandesc altcumva, dar momentan nu e cazul.
Reply With Quote