View Single Post
Vechi 03.01.2008, 04:10:54
dillema dillema is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
"Bun" sfat ai dat, dillema! Adica nu trebuie sa-i pese ce vor fi copiii mai tarziu?? Ciudat mod de a privi lucrurile.
Oare nu stii ca ortodoxia si modernismul nu sunt compatibile? Ortodoxia este adevarul, care nu se schimba. Poate aduce femeia toti banii din lume in familie, dar tot barbatul este capul femeii, asa cum Hristos este capul barbatului. Sunt lucruri, care nu se vor schimba niciodata.
Il admir pe leloup, ca isi pune problema inainte de incheierea casatoriei cu o catolica. Sa nu uitam ca partenerul/partenera de casnicie trebuie sa ne ajute pe calea mantuirii, nu sa fie o piedica.
La ce bun ne consideram crestini, daca in deciziile cele mai importante facem abstractie de ceea ce cere Dumnezeu de la noi, daca nesocotim indemnurile apostolilor si facem toate la marea intamplare. Cati oameni nu regreta pasii astfel facuti?
Sa ne lasam inspirati de Duhul Sfant in luarea de decizii importante, ca finalitatea lor sa fie spre folosul nostru.
Dar daca ajungem sa comparam credinta cu traditia, cu stilul de imbracaminte si culorile pe care le purtam, atunci intr-adevar nimic nu are importanta...

leloup, gandeste-te bine inainte de a actiona si nu lasa credinta ta ortodoxa sa se dilueze, ci mai degraba intareste-o.
Cred ca nu ai inteles prea bine mesajul meu.

Daca Biserica ORTODOXA interzice casatoria cu indivizi de alta religie si fratele nostru de credinta STIE acest lucru si fata pe care doreste sa o ia in casatorie NU VREA sa isi schimbe religia...atunci situatia e clara...nu prea ii pasa lui de religia LUI.

FEMEIA este o fiinta umana cu drepturi depline in a decide si a avea dreptul sa isi respecte religia in care s-a nascut sau si-a ales-o si de asemenea are si ea dreptul de a decide in ce religie va fi botezat copilul in care totusi si-a investit zestrea ereditara, sanatatea, luni din viata si apoi sacrificat toata viata pentru a-i oferi o viata buna copilului. Faptul ca este FEMEIE si isi manifesta drepturile care le are de la Bunul D-zeu nu inseamna MODERNITATE draga mea Anca, ci este un drept. Si daca tu ai o interpretare si intelegere diferita a ortodoxiei in comparatie cu mine , este parerea ta si numai a ta, si faptul ca uneori nu sunt de acord cu parerea ta despre ortodoxie, este pentru ca D-zeu ne-a creat diferiti.

PS:Deci parerea ta e ca o femeie catolica e mai putin femeie decat femeia ortodoxa? LA fel si catolicii probabil te considera inferioara datorita credintei diferite. Unde este oare iubirea de semeni care a propovaduit-o Hristos?
Si sincer cred ca pe fratele nostru in credinta nu il doare nici unde de ortodoxie altfel ar fi respectat cerinta Bisericii Ortodoxe.
E adevarat, trebuie sa avem grija de copii nostri, dar precum eu ca femeie ortodoxa consider ca copii mei trebuie sa fie ortodocsi asa si o femeie catolica considera ca progeniturile ei (chiar daca tatal e ortodox) sa fie crescute in religia catolica, cred ca esti de acord nu?
Asadar eu cred inca o data in acest caz de casatorie mixta "CAPUL FAMILIEI "-cuvinte care le tot fluturi in postarile tale- ESTE VINOVAT, caci de ar fi respectat conditiile impuse de Biserica ORTODOXA ortodocsilor, ESTE SAU NU?

Si te rog nu te mai desconsidera si lasa mai moale indoctrinarea impusa de societate, si de asemenea sa nu mai asociezi gresit DREPTURILE FEMEII cu MODERNITATEA, ca nu au nici in clin nici in maneca una cu alta.

FAPTUL ca societatea ne-a redat drepturile atat de tarziu...este o alta poveste.
Reply With Quote