Citat:
În prealabil postat de AlinB
Foarte bine, dar daca pentru un convertit din asta doi trei ortodocsi se convertesc la relativism, chiar ramand formal ortodocsi, nu cred ca e o situatie prea fericita
|
Aici cine face argumentare fara statistici?
Citat:
Stiu teoria asta a ta, a fost dezvoltata pe alt topic, nu mai tin minte daca am incheiat-o sau am ramas dator cu un raspuns, oricum afirmatia de mai sus este bazata pe niste observatii subiective si eroare de logica numita " cum hoc ergo propter hoc" care nu ia in considerare si alti factori.
|
Multe din observatiile noastre sunt subiective, pentru ca nu suntem masini sa putem scoate din datele de baze statistici la fiecare afirmatie.
Si tu dai argumlente de acest gen, aproape in fiecare postare. De exemplu presupunerile tale de ce se intampla cand ceilalti ne imprumuta biserica lor.
Eu imi bazez afirmatiile pe observatiile facute timp de 25 de ani, plus marturiile unor preoti pe care ii cunosc bine. Sigur, nu am dovezi pe care le-as putea posta.
Citat:
Bunavointa? Esti sigura ca nu e chiar un aer de superioritate acolo?
|
Exista de toate, fiind vorba de oameni. (Dar ce propuneti voi nu este un triumfalism si o superioritate? Aaa, uitasem, noçi avem dreptate.. Pai asa cred si ceilalti... e dreptul lor sa creada ce vvor, gfie ca au sau nu dreptate)
Dar exista, actual, si multa bunavointa si interes.
Din experienta mea.
Ia sa le spui ca dupa parerea ta de ortodox, Luther a facut o greseala teribila, pentru ca o data ce si-a dat seama de eroarea in care erau romano-catolicii, trebuia sa se intoarca la ortodoxie, nu sa adanceasca schisma si erezia.
[/quote]
Parerea mea este ca ar fi fost intr-adevar bine sa se intoarca spre ortodocsi, dar din cate am citit eu, au fost niste contacte cu Constantinopolul, care s-au oprit
din cauza ortodcsilor (care erau ocupati cu turcii si aveau alte griji atunci). Erau si bariere culturale mari. Dar nu am studiat subiectul destul ca sa bag mana in foc.
Cred ca in acea epoca nu era pur si simplu posibil (omeneste vorbind) sa se faca acea unire. Din pacate.
Nu m-as sfi sa imi spun aceasta parere intr-o discutie serioasa.