Citat:
În prealabil postat de Fani71
Pot spune ca ortodocsii in general nu sunt de aocrd cu aceste principii.
Nici eu nu nsunt de acord.
- celelalte biserici participa la ghar, nu am zis ca suntem toti la acelais nivel
|
Nu stiu daca merita numele de "biserici" mai ales insotit de "celelalte".
Citat:
- euharistia nu poate fi comuna atata timp cat credinta difera
|
Facem progrese..
Deci pana la urma nu este de vina pentru despartire "pregatirea psihologica" ci mai degraba de raportarea teologica.
Corect?
Citat:
- conciliere anu se poate face pe cale dimplomatica; dialogul ajuta la clarificarea problemelor si eventual la lamurirea unor lucruri nelamurite (sunt doar doua aspecte), dar o eventuala conciliere se va realiza doar prin Duh si rogaciune
(foarte pe scurt)
|
Eu zic sa nu fim atat de pretentiosi cu "Duh si rugaciune" pentru ca se tot da cu rugaciunea, dar fiecare in "duhul" sau.
Cum ai constientizat-o si tu, destu lde clar in acest moment, atat timp cat vor fi diferente de credinta, nici un fel de "duh" sau rugaciune, nu va putea impreuna ceea ce unii vor sa mentina
despartit, prin insasi traditia lor care este una a schismei si ereziei.
Deci daca vrei sa fii cu adevarat ortodox ecumenic, le spui "
nu ma rog pentru unitate, ci ma rog pentru voi sa veniti la credinta adevarata de care sunteti despartiti. O data ce veti reusi sa faceti acest lucru, se va realiza si unitatea."
Crezi ca poti sa faci lucrul asta, sau ti-e teama sa fii categorisita drept aroganta si sa taci, cantandu-le in struna unitatii fara substanta?