"[Cred] Intr-UNA sfanta soborniceasca si apostoleasca Biserica" ... tu de aici ce intelegi, ca sunt sau ca pot fi mai multe Biserici? ???
"Inainte de a trece cerul si pamantul, o iota sau o cirta din Lege nu va trece, pana ce se vor face toate. Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, si va invata asa pe oameni, foarte mic se va chema in imparatia cerurilor; iar cel ce va face si va invata, acesta mare se va chema in imparatia cerurilor. "
si tu esti de acord cu faptul ca au luat-o mult pe aratura catolicii... deci n-au schimbat numai o iota, au schimbat toata legea (chiar daca pt unii nu pare.. dar la fiecare chestie au mai schimbat ei ceva, ba au adaugat, ba au scos..). deci, conform spuselor Mantuitorului, cum sunt catolicii?
si daca Mantuitorul spune asa, eu cine sunt sa-L contrazic si sa spun..."ma... e relativ adevarul, poate sunt si ei cineva acolo.. poate au si ei ceva din adevar.." :hmmm:
deci nu exista 2 Biserici, iar a fi crestin inseamna a respecta intru totul legea lui Hristos (atentie, nu ma refer la pacate personale), si nu pe jumatate sau 99% deoarece "chestia aia mi se pare mie ca e exagerata, n-are niciun rost etc"...
ori esti crestin, ori nu esti... pe jumatate crestin nu exista.
|