In mod normal, sigur, profesorul ar trebui sa fie constient de misiunea lui in scoala. Indrumator spiritual, un apropiat al elevilor, un om bland si un exemplu pentru ei. Eu nu am finalizat de mult timp scoala si, pot sa spun ca, tatal meu ma obliga sa merg la ora de religie la partea ortodoxa. Am mers, am ascultat de el, insa tot ce se face e dictare, ascultare a lectiei, note mici daca nu ai invatat si un limbaj de genul: prostule, nu esti capabil....plus ca, el ne povesteste de damele de lux din Romania... ne spune parerea lui despre ele si despre femei in general...Am ramas socata, omul acesta nu are o chemare spre religie sau spre zona aceasta spirituala... Mie nu mi-a placut ora, am chiulit si apoi am ales orele de la grupa catolica care nu e atat de numeroasa, insa de fiecare data colegii mei imi povesteau ca se simt atat de bine, nu se pune accentul pe ascultat si nota, cat pe intelegerea temei si a parerii proprii despre tema si Dumnezeu. Nu e strict si colegilor le place sa o asculte pe rpofesoara cum le vorbeste despre anumite teme, impuse, de altfel de programa. Am fost la ore si am ramas, ma simt bucuroasa si mereu linistita cand ies de la ora, profesoara se vede ca are un har sau un dar de a vorbi despre religie, Dumnezeu si iubire... Mi se pare ca majoritatea profilor de religie ortodoxa sunt facuti pentru orice altceva decat pentru a preda religia si ce inseamna Dumnezeu. In scoala mai este un prof de religie, la partea catolica si am tinut ora si cu el si m-am simtit la fel de liber de a fi eu, de a povesti deschis despre teme. Tocirea si memorarea temelor de religie mi se pare cea mai mare prostie. E, totusi, partea spirituala a omului in care ar trebui sa se bucure de ea, nu sa se simta oglibat, sa stea cu sila la ora mai ales cand il auzi pe prof ca vorbeste de dame de companie, de luxul lor si de alte magarii care nu isi au locul aici.
|