În prealabil postat de Mosh-Neagu
Asta cu "binecuvantarea" suna deja foarte cunoscut... Si Satan a fost la inceput un Inger de lumina... Mai apoi, insa... Vasile Danion tinea conferinte in multe orase, sustinand sus si tare ca prima mare binecuvantare a primit-o de la Parintele Cleopa, dar il critica pe unde se ducea... Mai tarziu am inteles ca una promitea celor de la care primea binecuvantarile, si alta facea in virtutea actiunii... Macar in cazul lui Danion, situatia a fost simpla; in momentul in care Biserica s-a dezis de atitudinea lui, el a inteles si chiar cred ca a devenit un pic mai smerit. Dar daca cineva ajunge prin... "binecuvantarile" ortodocsilor naivi (voturile, adica), sa ne reprezinte undeva, iar acolo se va confunda foarte usor cu toti ceilalti "lupi", care-i devin "colegi de ciolan", cred ca vom avea parte de o dezamagire mult mai cruda decat o avem pentru cei cu care deja ne-am obisnuit.
Fara sa supar pe nimeni, eu nu cred in el... Am intrat pe pagina lui si mi se pare chiar strain de ceea ce este cu adevarat "ortodoxie"... Oportunist, incisiv, prea putin diplomat, fals sensibilizat de durerile celor chinuiti!... Motivul luptei lui nu e suferinta romanilor, ci specularea suferintei, iar daca ne mai luam si un nume de rezonanta... "ortodox", deja facem impresie la bietii crestini amarati (majoritari in aceasta tara) care nu-i mai inghit nici pe Basescu, nici pe Ponta si s-au saturat de toti harparetii care cumpara voturile cu o sacosa de "nimicuri", o farfurie de sarmale si o bere la betivi... Eu nu stiu ce gasesc doamnele, atat de promitator, la acest personaj? 9 copii? Poate or fi mai multi, dar nu-i stim noi... Guru Bivolaru, avea si mai mare apetit catre sex!... (Sper sa nu-i dati calitati duhovnicesti, fiindca omul asta nu cred ca stie exact ce-i aceea o rugaciune, dupa cum se manifesta!)
|