View Single Post
Vechi 03.02.2014, 00:33:29
Miha-anca
Guest

Implicit

Dar bunul simt ce iti spune tie, sophia? Tu cum procedezi in cazuri practice? Cand ai dureri la o masea, te duci la preot sau la dentist?
Vad ca stilul intrebarilor, cu care ne-ai obisnuit, a ramas neschimbat, desi au trecut multi ani de cand tot pui intrebari de acelasi fel pe forum. Chiar nu ai primit nici un raspuns, din care sa desprinzi niste lucruri esentiale, pe care sa ti le insusesti, de te repeti iar si iar?!?
Scuza-ma, dar eu nu cred ca ai asa o dilema, la cine sa mergi, la doctor sau la preot. Un bolnav, cu cutitul la os, se smereste si cauta ajutor de oriunde: mai intai de la medic, apoi de la preot, sau vice versa.
Practic cel mai usor e sa ajungi sa te rog la Dumnezeu mai intai, caci timpul lung de asteptare, pana obtii o ora la medic e mare in vest, depasind cateodata 2-3 luni. Si ce poti face in rastimp? Te rogi!
Dealtfel in viata unui om exista doua feluri de boli in decursul vietii: multe boli de care te vindeci si una singura de care mori.

Dar ca sa dau si eu un raspuns la intrebarile tale (din punctul meu de vedere artificiale):
Pe scurt: Povesteste cineva, ca s-a dus la medicul sau. Acolo a intalnit o calugarita, care ii povesteste acestuia, ca este bolnava si ca medicul oncolog ii spusese ca mai are 6 luni de trait.
Dupa mai bine de 6 luni, aceasta persoana se duse iar la medic si aducandu-si aminte de acea calugarita, il intreba pe medic ce s-a intamplat cu ea. Medicul ii raspunse, ca timpul de trait pe care i-l apreciase ca l-ar avea de trait se scursese, si ca acum traieste din mila lui Dumnezeu.
Ce concluzie tragi tu de aici, sophia? Cine e mai mare: medicul sau Dumnezeu? Practic, cand apelezi la preot, apelezi la mila lui Dumnezeu, caci preotul nu vindeca pe nimeni, nici chiar pe el insusi, ci Dumnezeu!