Citat:
În prealabil postat de sophia
Am o intrebare:
Pot sa candideze la UE si teologi, preoti ortodocsi?
........Asa este greu sa masuram noi cata credinta ortodoxa are un laic si ce poate face la UE.
Iata ca deja sunt pareri pro si contra. Eu nu-l cunosc.
|
Din cate stiu preotilor ortodocsii le este interzis sa se implice in politica. Stiu ca o data era un preot care a vrut sa candideze la primaria unui sat dar Arhiepiscopia/Mitropolia i-a interzis acest lucru.
Pe de alta parte , Romania chiar trebuie sa trimita in Parlamentul European oameni crestin ortodocsi (nu doar cu numele) mai ales ca Romania se afla in tarile cu o populatie destul de mare si i se permite sa trimita un numar destul de mare de europarlamentari (aprox30).
Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj
Crede-ma ca aici, cu partidele si politica lor, m-ai pierdut :) Nu cunosc doctrinele lor, nu cunosc programele...
|
Poate o sa te ajute :
http://partide.resurse-pentru-democr...g/doctrine.php In prima parte a articolului se face diferenta dintre politica de dreapta si cea de stanga, iar apoi se ia fiecare categorie politica si se caracterizeaza. Cel mai potrivit tip de politica pentru o tara ortodoxa este conservatorismul sau crestin-democractia (neo-conservatorismul).