View Single Post
Vechi 03.02.2014, 22:01:40
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria25 Vezi mesajul

2. Nu sunt genul care sa piarda timpul la tv, insa am nimerit din intamplare sa vad un serial corean (ura de fiica, ii spune; seo young my daughter) pe care ulterior l-am vazut tot, online, cu subtitrare in engleza. M-a ravasit total. Ma rog, revenind la idee, am ramas profund impresionata de respectul copiilor fata de parinti, despre cum tatal este capul familiei si cum acesta le asigura tot ceea ce trebuie si cum copiii nu se casatoresc fara acceptul parintilor (aici adaug aspectul social si aranjarea casatoriilor). In ce masura fata de cele mentionate, sunteti de acord ca parinti? Eu una am ramas profund uimita, dupa care am citit despre cultura lor.
In general, serialele acestea coreene sunt inspirate din realitati istorice din Evul Mediu - nu folosesc termenul in sens peiorativ, ci in sens istoric. Plus ca prezinta mai ales un mod de viata al paturii sociale inalte, care e destul de standardizat peste tot, dar care reprezintă vreo 0.5% din populație. Si in Evul Mediu european veti regasi aceleasi pattern-uri patriarhale, chiar si la noi in tara. Casatoriile din dragoste sunt o inventie recenta :).
Toate popoarele au o cultura deosebita, sunt convinsa ca veti fi impresionata si de cultura indiană - cred că mai sunt niște seriale indiene la TV. Pe de altă parte, nici cultura europeană nu e tot ce se reflectă în serialele europene.
În calitate de femeie, de creștină și de europeancă, mie personal nu mi-ar fi plăcut să trăiesc în acea epocă, dar nu sunt părinte :)