View Single Post
Vechi 03.01.2008, 22:13:01
ancah
Guest

Implicit

Mirean: "Cel/i de care vorbesti tu au murit nestiuti prin inchisorile comuniste, nu au fugit ca niste lasi in America unde au trecut in alta Biserica (cea Rusa). "

Un alt mare preot, care dupa ani de detentie a plecat in strainatate este Pr. Wurmbrandt. Fiind in Romania, nu stiam de regimul la care au fost supusi detinutii politici, printre care si preotii. Cand am ajuns in vest, prima carte pe care am citit-o a fost despre Pr. Wurmbrandt, prin marturiile caruia am aflat si de ceilalti detinuti politici, care erau internati in aceste adevarate lagare de exterminare si supusi la cele mai groaznice injosiri, pe care le rabdau cu dragoste de Hristos. Macar pentru aceasta suferinta, pe care au acceptat-o ca niste adevarati crestini, sa le purtam respectul cuvenit.
Daca noi, in necunostinta de cauza, nu putem intelege dimensiunea suferintelor, la care au fost supusi detinutii politici de alta data, macar sa avem decenta sa nu facem afirmatii gratuite, care jignesc memoria celor, care astfel s-au sfintit, si chiar mai mult, au ajuns sfinti. Am avut fericirea de curand sa-l intalnesc pe Pr. Arsenie Papacioc. Nu i se mai citea pe chip suferinta din anii de detentie, ci numai nobletea, cu care a suportat aceste suferinte. Este intr-adevar un sfant in viata.

Si atunci, Mirean, de ce sa ne legam de faptul ca unul si altul au plecat in alte parti, in care s-au putut reface dupa atata suferinta?!? Oare nu Dumnezeu ne spune "Du-te" si ne ducem, sau "stai" si stam pe loc?
Pe un alt topic ai scris cuiva "Cine ti-a dat dreptul sa judeci?". Acum te intreb: Dar tie cine ti-a dat acest drept?
Stii cum e: poti sa muti muntii din loc cu credinta ta, dar daca dragoste nu ai, nimic nu ai. Ia aminte!
Reply With Quote