View Single Post
Vechi 07.02.2014, 03:08:46
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DanielS Vezi mesajul
Dupa cum am zis in primul meu post de pe forum:
Biserica lui Dumnezeu este una si a fost mereu una. Biserica lui Dumnezeu nu este ortodoxa, nici catolica, nici baptista, nici penticostala, nici adventista, etc. Biserica lui Dumnezeu nu este o institutie, sau o denominatiune, sau o cladire, ci este formata din totalitatea credinciosilor adevarati din toate timpurile si de peste tot din lume.
Doamne ajută.

Corect.

Ce ne facem însă cînd vine credinciosul și spune: - Iată, eu, Patriarhul Romei, vreau să fiu primul, între toți voi ceilalți Patriarhi creștini ! Să mă cinstiți, și să mă ascultați ca pe primul între voi, cel mai mare și mai important, etc. - Ce facem ?

Că asta e împotriva Bibliei:

Marcu 9, 34-35 : "se întrebaseră unii pe alții cine dintre ei este mai mare. Și șezând jos, a chemat pe cei doisprezece și le-a zis: Dacă cineva vrea să fie întâiul, să fie cel din urmă dintre toți și slujitor al tuturor."

Deci dacă vroia să fie primul, conform Bibliei, Patriarhul Romei, trebuia să spună: - eu vreau să fiu cel din urmă dintre toți și slujitor tuturor. - Și ceilalți ar fi spus la fel, fiecare. Ce era apoi ? Nu era pace și armonie, binecuvîntare, echilibru și belșug duhovnicesc ? Era !

Deci ce facem cînd credinciosul, Patriarhul Romei și credincioșii care îi urmau lui, cad în așa erezie ? A mîndriei, a orgoliului și vanității ? Nu se numesc ei credincioși eretici ? Ba da ! Mai sunt ei creștini ? Nu mai sunt !

Deci trebuie mustrați ? Sigur că da ! Conform Bibliei :

Tit 3, 10, 11 : " De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te, Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit."

Ei bine, aceștia, menționați, sunt romano-catolicii, și apoi din ei au ieșit protestanții, și apoi neo-protestanții.

Mai este creștin vreo unul ? Nu... Nu mai sunt creștini.
Se mîntuiesc ? Păi cum să se mîntuiască cînd sunt împotriva Bibliei, împotriva lui Hristos, a învățăturii Sale ? Nu se mîntuiesc.
Cine mai sunt creștini ? Cei ce nu au alterat Biblia cu învățături greșite și tălmăciri eretice, ci au rămas în Lumină, adică au rămas creștini, ortodocșii.
Cine se mîntuiesc ? Doar ei, ortodocșii.

Bucurii.

Last edited by Daniel_Ortodox; 07.02.2014 at 03:14:39.
Reply With Quote