View Single Post
Vechi 07.02.2014, 13:40:08
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DanielS Vezi mesajul
Deci sa inteleg ca "Sola Scriptura", care reprezinta unul dintre mesajele reformatorilor care au luptat impotriva ereziilor din Biserica Catolica inca exista in Biserica voastra.
Nu, si de fapt, insasi Sola Scripturismul, asa cum este inteles de protestantism, este imposibil istoric.

Citat:
Daca zic ca vecinul meu Vasile a primit o revelatie de la Dumnezeu, prin care Dumnezeu ii spunea ca toti credinciosii trebuie sa stea in cap 10 minute inainte de culcare, l-ai asculta pe Vasile, ai crede ca el chiar a primit o revelatie din partea lui Dumnezeu? Nu. Aceasi parere am si eu fata de orice scriere non-biblica care vrea sa dea de inteles ca este insuflata de Duhul lui Dumnezeu. Care este rostul Bibliei daca nu e completa? Vreti sa spuneti ca Biblia e atat de greu de inteles incat un om oarecare nu poate sa o inteleaga si are nevoie de un guru care sa-i explice continutul?

Daca noi oamenii putem sa ne traim viata intelegand ca suntem capabil sa comunicam cu ceilalti oameni din jur, printr-o metoda inteligibila, atunci de ce nu putem realiza ca Dumnezeu, care este infinit mai inteligent si mai capabil decat omul, poate sa isi faca voia cunoscuta oamenilor.
Uita-te la toate cartile de analiza literara.
Nu e vorba ca scritorii ar fii niste autisti care nu stiu sa se exprime, dar daca pun pe pustan care a crescut pe Guta sa imi explice temele din Riga Crypto, sau esueaza lamentabil, sau o greseste total.

Citat:
Vreti sa spuneti ca Biblia e atat de greu de inteles incat un om oarecare nu poate sa o inteleaga si are nevoie de un guru care sa-i explice continutul?
Cam da(vezi de ce, mai sus). Si pentru a arata consecintele, vezi diferente doctrinare majore, si fracturile aparute in decursul miscarii reformatiei, de la Luther incoace(multe fix din cauza unor dispute asupra intelegerii unui verset).
O intelegere insuflata de Dumnezeu datorita studiului biblic personal nu ar produce asemenea diferente.