Citat:
În prealabil postat de DanielS
Deci sa inteleg ca "Sola Scriptura", care reprezinta unul dintre mesajele reformatorilor care au luptat impotriva ereziilor din Biserica Catolica inca exista in Biserica voastra.
|
Nu, si de fapt, insasi Sola Scripturismul, asa cum este inteles de protestantism, este imposibil istoric.
Citat:
Daca zic ca vecinul meu Vasile a primit o revelatie de la Dumnezeu, prin care Dumnezeu ii spunea ca toti credinciosii trebuie sa stea in cap 10 minute inainte de culcare, l-ai asculta pe Vasile, ai crede ca el chiar a primit o revelatie din partea lui Dumnezeu? Nu. Aceasi parere am si eu fata de orice scriere non-biblica care vrea sa dea de inteles ca este insuflata de Duhul lui Dumnezeu. Care este rostul Bibliei daca nu e completa? Vreti sa spuneti ca Biblia e atat de greu de inteles incat un om oarecare nu poate sa o inteleaga si are nevoie de un guru care sa-i explice continutul?
Daca noi oamenii putem sa ne traim viata intelegand ca suntem capabil sa comunicam cu ceilalti oameni din jur, printr-o metoda inteligibila, atunci de ce nu putem realiza ca Dumnezeu, care este infinit mai inteligent si mai capabil decat omul, poate sa isi faca voia cunoscuta oamenilor.
|
Uita-te la toate cartile de analiza literara.
Nu e vorba ca scritorii ar fii niste autisti care nu stiu sa se exprime, dar daca pun pe pustan care a crescut pe Guta sa imi explice temele din Riga Crypto, sau esueaza lamentabil, sau o greseste total.
Citat:
Vreti sa spuneti ca Biblia e atat de greu de inteles incat un om oarecare nu poate sa o inteleaga si are nevoie de un guru care sa-i explice continutul?
|
Cam da(vezi de ce, mai sus). Si pentru a arata consecintele, vezi diferente doctrinare majore, si fracturile aparute in decursul miscarii reformatiei, de la Luther incoace(multe fix din cauza unor dispute asupra intelegerii unui verset).
O intelegere insuflata de Dumnezeu datorita studiului biblic personal nu ar produce asemenea diferente.