Citat:
În prealabil postat de DanielS
Succesiunea apostolica nu este descrisa in Biblie ca fiind semnul dupa care vom cunoaste religia adevarata.
|
Este descrisa doar ca voi fiind sectari si neavand asa ceva, refuzati sa va raportati la ea sau sa o vedeti in Sf. Scriptura.
Vedeti doar ce vi se spune sa vedeti si e conform cu traditia voastra eretica.
Citat:
Poti dovedi ca invatatura primilor apostoli a ramas intacta pana in ziua de astazi in Biserica Ortodoxa? Nu prea cred.
|
Binenteles ca n-ai cum sa crezi asta pentru ca ti s-a spus sa crezi altceva si tu te-ai conformat.
Citat:
Succesiunea apostolica, daca nu gresesc, este pretinsa si de catolici.
|
Este un criteriu dar nu e singurul.
Citat:
De ce ignorati ceea ce a spus Isus in Ioan 3:16 "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica"
|
Aha, inca unul care a descoperit apa calda.
In timp ce tu doar stii de apa calda, umbland si acum nespalat, noi ne imbaiem de 2000 ani baiete.
Citat:
Conform lui Isus, viata vesnica este obtinuta prin credinta in El, nu prin aderarea la ortodoxie.
|
Credinta in El, daca este adevarata, sincera, inevitabil te conduce spre ortodoxie pentru ca este forma ei ideala de expresie si singura corecta si cu adevarat mantuitoare.
Citat:
Isus a mai zis in Ioan 14:6 "Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine" --->>> Isus nu a zis ca nimeni nu vine la Tata decat prin ortodoxie, ci prin persoana lui Isus Hristos.
|
Exact, persona, dar voi nu aveti treaba cu persoana lui Hristos ci doar jonglati cu cuvantul, cunoasterea deplina a lui Hristos nu se poate realiza decat in Biserica, ori voi, fiind inafara ei, aveti doar conceptul teoretic, nu si persona.
Citat:
Am si eu o intrebare: Excluzand argumentul cu succesiunea apostolica (despre care am vorbit mai sus si am arata ca nu are nici valoare) care este motivul biblic pentru care spui ca penticostalii sau baptistii nu sunt crestini adevarati?
|
Ai aratat unde? Incepi sa confuzi realitatea cu "realitatea" din capul tau?
Pentru ca singura legatura pe care o pot ei reclama cu crestinismul este Biblia, ori Biblia nu le-a fost data lor ci a fost furata din Biserica Ortodoxa neavand drept nici de a o detine nici de a o talmaci.
Iar dupa cum spune chiar Sfanta Scriptura, sunt multi care o talmacesc spre a lor pierzare.