View Single Post
Vechi 07.02.2014, 20:36:26
DanielS DanielS is offline
Banned

Data înregistrării: 04.02.2014
Locație: Arad
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Buei Dănuț, bine că ați apărut voi după cca 2000 ani de la jertfa Mântuitorului să ne aduceți "religia adevărată". Până acu' dinrect în iad ajungeau săracii oameni! Noroc, mă repet, cu voi!
Se pare ca tu nu esti unul dintre aceia care obisnuiesc sa citeasca posturile celui caruia ii raspund, inainte sa raspunda. Am mai spus de vreo 2 ori ca Biserica lui Hristos nu e de nicio denominatiune, ci este formata din toti credinciosi care il urmeaza cu adevarat. Si Biserica a existat mereu. Probabil nu ti-ai dat seama dar eu nu vin aici sustinand infailibilitatea protestanismului, ci a Bibliei, si Biblia nu e de acord cu zeci de obiceiuri de-ale voastre, si inca nu am primit niciun raspund biblic pentru ele din partea voastra.

Daca ai avea versete din Biblie care sa-ti sustina religia sau care sunt impotriva invataturilor pocaitilor, cum ii numesti tu, le-ai spune fara sa astepti, dar vad ca tu preferi atacurile personale in locul rationamentului logic.

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Protestantismul a aratat ca e posibila si o altfel de schimbare in cadrum crestinismului: nu neaparat printr-o schimbare morala radicala ci prin schimbarea definitiilor dupa care se face ea.

Pai cum a gandit Luther?

"Ca sa ma mantuiesc trebuie sa ma straduiesc sa fac asta asta asta, tare dificil, nu stiu daca reusesc (deznadejde) oare nu o fi mai bine sa cred ca sunt deja mantuit si pentru ca eu cred (chiar si fara fapte) Dumnezeu va face ce schimbari considera de cuviinta fara ca eu sa ma gandesc la ele cine stie ce?"

Si uite asa a aparut forma asta de sectarism "crestin" si toate celelalte care au derivat din ea.
1. Nu sunt de acord cu toate invataturile lui Luther, si nu am spus contrariul niciodata.
2. Biblia mentioneaza in nenumarate locuri ca viata vesnica/mantuirea este DARUL lui Dumnezeu pentru noi, si ca acesta nu se obtine prin fapte pentru ca nimeni sa nu se laude, si ca (,) crezand in Isus esti mantuit. Asta nu inseamna ca pur si simplu zici "Cred in Isus" si pe urma iti traiesti restul vietii ca cel mai mare pacatos de pe fata pamantului, ci in Biblie credinta este strans legata de pocainta, adica o persoana care chiar crede in Isus va dori din toata inima sa se pocaiasca de pacate si sa traiasca in sfintenie.

Citat:
Este descrisa doar ca voi fiind sectari si neavand asa ceva, refuzati sa va raportati la ea sau sa o vedeti in Sf. Scriptura.

Vedeti doar ce vi se spune sa vedeti si e conform cu traditia voastra eretica.
1. Este descrisa?... si daca e descrisa, atunci de ce nu mi-ai zis unde anume in Biblie e descrisa? Astept.
2. Noi nu avem traditie, ci ne limitam doar la Cuvantul lui Dumnezeu, nu la inventia lui Sfantu' X si Sfantu' Y.

Citat:
Binenteles ca n-ai cum sa crezi asta pentru ca ti s-a spus sa crezi altceva si tu te-ai conformat.
Nu mi-ai raspuns la intrebare. Daca aveai o dovada pentru asta atunci spuneai "Da, dovada consta in faptul ca..."
Dar se pare ca si tu preferi sa te certi in loc sa aduci dovezile pe care ti le-am cerut si prin acest lucru sa imi inchizi gura.

Citat:
Este un criteriu dar nu e singurul.
Si ai putea sa imi zici alt exemplu atunci?

Citat:
Aha, inca unul care a descoperit apa calda.
In timp ce tu doar stii de apa calda, umbland si acum nespalat, noi ne imbaiem de 2000 ani baiete.
1. Dupa modul arogant si iritat cu care vorbesti, nu prea cred ca esti un credincios adevarat.
2. Inca nu mi-ai raspuns. Oare am impresia sau chiar eviti sa raspunti la tot ce intreb?

Citat:
Credinta in El, daca este adevarata, sincera, inevitabil te conduce spre ortodoxie pentru ca este forma ei ideala de expresie si singura corecta si cu adevarat mantuitoare.
Daca citesc doar Biblia, care pretinde a fi Cuvantul lui Dumnezeu, nu ajung la concluzia asta, ci ajung la concluzia ca mantuirea se obtine prin credinta in Isus. Iarasi, tu spui ca ortodoxia este adevarata pentru ca ai impresia ca ea este credinta primilor apostoli si ca ea a ramas necontaminata in acesti 2000 de ani. Daca Traditia contrazice Biblia, atunci la care dintre ele renunti? Foarte probabil la Biblie. Reciteste Matei 15:1-9.

Citat:
Exact, persona, dar voi nu aveti treaba cu persoana lui Hristos ci doar jonglati cu cuvantul, cunoasterea deplina a lui Hristos nu se poate realiza decat in Biserica, ori voi, fiind inafara ei, aveti doar conceptul teoretic, nu si persona.
Iarasi. Tot argumentul tau, si singura ta dovada pe care o aduci mereu si mereu e faptul ca succesiunea apostolica este dovada clara ca ortodoxia este singura religie corecta. Omule, pe ce te bazezi cand spui asta? Intreb, intreb... dar vad ca nu raspunde nimeni. Faci la fel ca si un evolutionist pe care cineva l-a intrebat sa dea un singur care sa dovedeasca macroevolutia, si evolutionistul tot repeta in continuu "Sunt mii de exemple, sunt mii de exemple" si pana la urma tot nu a reusit sa se gandeasca la unul. La fel faci si tu.

Citat:
Pentru ca singura legatura pe care o pot ei reclama cu crestinismul este Biblia, ori Biblia nu le-a fost data lor ci a fost furata din Biserica Ortodoxa neavand drept nici de a o detine nici de a o talmaci.
Ai zis cumva ca doar ortodoxi au voie sa detina o Biblie??? Ioai, din rau in mai rau o duci cu logica.
Biblia a fost data tuturor, deoarece este Cuvantul lui Dumnezeu. Ea contine Evanghelia si Isus a zis la sfarsitul Evangheliei lui Matei, ca ucenicii lui sa mearga in toata lumea si sa raspundeasca Evanghelia printre toate popoarele. Ca un fapt divers, nu am auzit de misionari ortodoxi care sa mearga prin jungle la triburi ca sa le vesteasca Evanghelia asa cum a poruncit Isus, dar vad zeci de mii de protestantii facand chestia asta, punandu-si viata in pericol pentru a-L onora si slavii pe Isus Hristos si pentru a raspandi Evanghelia asa cum le-a fost poruncit. Voi de ce nu faceti asta? Si tot protestantii sunt paganii care nu il cunosc pe Isus?... Incredibil.

Citat:
Iar dupa cum spune chiar Sfanta Scriptura, sunt multi care o talmacesc spre a lor pierzare.
Foarte frumos spus. Si de unde stii ca acel verset nu se referea la voi?

Citat:
Deci stai un pic sa inteleg.
Sunt trimis intr-o lume care in comparatie cu cea veche, e filmul "Mad Max", facuta astfel de stra-stra-stra-strabunicul meu care a incalcat legea, o lume atat de sinistra incat vrand-nevrand, incalc legea, si chiar daca nu o fac, sunt nascut deja criminal, cu o fiinta pradatoare infinit de puternica si suparata deasupra mea, care vrea sa ma trimita la suferinta eterna, si singurul mod in care pot sa scap e sa fac o baie in sangele fiului acelei fiinte, ca sa capat mirosul si sa satisfac nevoia de sacrificiu divino-uman
(Acest fel de a vedea lucrurile ne duce usor către o erezie în care am considera Justitia lui Dumnezeu ca o realitate de sine-stătătoare, ca o necesitate impusă din afară sau deasupra lui Dumnezeu. Este ca si cum am recunoaste o realitate supra-Dumnezeiască, o lege supremă căreia Însusi Dumnezeu trebuie să i se supună).
Asta este exact ceea ce spune Biblia. Dumnezeu trebuie sa urasca deoarece El este dragoste. Cum asa? Pai, daca tu iubesti copiii, va trebuii sa urasti avorturile, daca tu iubesti negrii, va trebuii sa urasti sclavia din America, daca iubesti ceea ce este bun, va trebui sa urasti tot ceea ce este rau. La fel e si cu Dumnezeu. Daca Dumnezeu poate sa accepte pacatul sau sa il ignore, spunand "Lasa ca nu e mare lucru" atunci acest Dumnezeu nu uraste cu adevarat pacatul. Dumnezeul descris in Biblie uraste pacatul (Psalmul 5:4-6, Psalumul 45:6-7, Evrei 1:8) si daca este drept, atunci Dumnezeu va trebui sa pedepseasca pacatul, deoarece este contrar naturii Sale. Justitia lui Dumnezeu este necesara daca Dumnezeu este Drept si Bun.

Care e alternativa pe care o propui tu, ca sunt curios. Si te-as ruga sa aduci si versete din Biblie care sa-ti sustina parerea.

Citat:
Dar ontologul din mine nu imi da pace:
"you will continue to grow in grace, you will continue to deepen in your repentance, you will continue to deepen in your faith, little by little you will be transformed more and more in the image of Jesus Christ."
Nu inteleg ce vrei sa spui cu asta. Nu observ nimic in neregula aici. 2 Corinteni 3:18 si Romani 8:29 "Căci pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a și hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie Cel întâi născut dintre mai mulți frați."
Reply With Quote