View Single Post
Vechi 07.02.2014, 21:11:32
Miha-anca
Guest

Implicit

Frate Zaharia, te rog din suflet, nu imi mai alimenta mandria, pe care pe drept cuvant a remarcat-o si a pus-o la zid sophia. Am meritat aceasta critica, caci sunt mandra, este adevarat, iar mandria imbraca tot felul de forme, dintre cele mai diverse, fiind pacatul cel mai viclean pe care il avem.

In rest, critica pe care i-am adus-o ei, "sophiei" care se manifesta doar prin intrebari fara raspuns, consider ca este intemeiata, caci numai un om inteligent se poate face ca e prost; caci ea doar se face. De ce nu ni se prezinta cu aceasta latura a personalitatii ei, cu inteligenta pe care o are, si se ascunde in spatele unei masti, masca pe care in mod plastic o pot descrie drept "de prostanaca fara leac" (stiu ca nu este asa), cu singurul scop de a denigra invatatura noastra ortodoxa, in favoarea invataturii catolice, pe care ne-o tot dadea de exemplu pana acum catava vreme. Practic se face ca nimic nu ii place si nu intelege in BO; spre deosebire de BC. Nu de mult timp ne-a spus cat de mult o admira pe Maica Tereza si se intreba daca au si ortodocsii o "Maica Tereza". Daca se implica si sophia, in calitate de ortodoxa, in actiuni de milostenie, nu ar fi fost in situatia de a pune asemenea intrebari... Ar fi stiut cat de mult se face pe aceasta linie si in cadrul BO, chiar daca nu iese asa de mult in evidenta. A fost doar un exemplu.

Parerea mea personala este ca "sophia", in afara de faptul ca este un ID, nu un nume, este doar o clona a unui alt user, care s-a dovedit in final, ca este catolic - sau sa zic mai degraba catolica - in ciuda cunostintelor impresionante despre ortodoxie pe care a demonstrat in decursul timpului ca le are.

Ca sunt eu mandra, se intelege; dar ma intreb cam cata mandrie trebuie sa se ascunda in spatele mastii de "necunoscatoare", care cu aparenta naivitate pune intrebari, care lovesc la baza invataturii ortodoxe?!?
Ca nu reuseste, este altceva; dar nu mai doresc sa tolerez acest joc, in care cineva rade de noi si de credinta noastra.
Nu mai vreau sa arunc margaritare porcilor, cum spune un verset din Biblie. Nimeni sa nu se simta ca l-am facut porc; dar nu mai vreau ca invatatura noastra sa fie materie de batjocura pentru cei rau intentionati.
Inteleg ca traim vremurile cele de pe urma, dar noi avem datoria sa ne opunem anumitor manifestari, nu sa le dam curs. Am avut destula rabdare.