View Single Post
Vechi 08.02.2014, 16:53:05
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Nu stiu de ce dar mi se pare ca in acest sondaj sunt amestecate merele cu perele, oile cu caprele, etc... spunea cineva ca duhovnicul te primeste la spovedanie chiar fara un leu in buzunar , pecand dentistul nu. Intr-adevar, daca un slujitor s-ar astepta sa faca bani din spovedanii, nici nu s-ar merita efortul si responsabilitatea, incarcatura (s-ar castiga mult mai usor din nunti, botezuri, parastase, etc). De asemeni, nici medicii care salveaza vieti, pe salvare, la camera de garda, la terapie intensiva, etc, nu au parte de nici un profit din treaba asta sau pe masura importantei, valorii lucrului obtinut; pana la urma, o viata de om e nepretuita; oricat ar castiga sau oricata spaga ar primi, nimeni nu va fii vreodata platit la valoarea actului savarsit....Insa, pe de alta parte, nici duhovnicul nu-ti poate vindeca durerea de masele, nici dentistul nu-ti poate ierta pacatele. Deci, comparatia nu-si are locul..mai avem sa mergem la preot si cand ni se strica masinile, sau incaltarile, nu, si sa asteptam sa le rezolve si pe astea?

Pe de alta parte, eu as fii facut sondajul altfel : dintre cei la care va duceti, cand aveti nevoie, pe cine respectati mai mult? (Ca pe "farmacisti si pe altii", am cam vazut...cati nu se duc sa-i scape din necazuri si rusini - ex. cand ii umple purecii, gandacii, plosnitele, le mor gainile, etc - dar ulterior, farmacista nu e decat o vanzatoare ca oricare alta, ca si cea de la alimentara, cu care poti oricand sa negociezi ca de ce sa iei doua pastile si nu una, de ce sa dai de doua ori si nu doar odata, ca tu asa ai prefera, de ce costa asa mult, de ce nu poti sa-i dai mai putin, ca la piata, mai exact...banuiesc totusi ca la doctor si la popa nu se comenteaza si negociaza chiar asa 'pe fata', desi am mai auzit asemenea exprimari, referitoare la negocierea tarifului la nunti, botezuri, inmormantari, nasteri, operatii, etc...)

Last edited by fallen; 08.02.2014 at 16:59:06.