View Single Post
Vechi 08.02.2014, 22:48:04
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DanielS Vezi mesajul
Au fost si sunt foarte multi invatatori mincinosi de-a lungul timpului (de ex. John Smith - creatorul cultului Martorii lui Iehova - el spunea ca a primit toate invataturile direct de la Dumnezeu. PE EL DE CE NU IL CREZI???? Stiu de ce. Pentru ca voi va selectati "invatatorii" dupa cum va place voua, procesul de decidere daca o persoana este de la Dumnezeu sau nu sta in mainile voastre, si asta-i defintia unui CULT a unei SECTE, nu a unei Biserici care se considera crestina, dar in acelasi timp incalca invatatura clara a Bibliei. V-am mai intrebat mai demult daca invataturile din scrieri pot sa contrazice cele din Biblie, si mi-ati spus ca nu, dar eu v-am arata multe doctrine false de la voi care CHIAR CONTRAZIC Biblia, si va ca voi le ignorati, asta-i un alt motiv pentru care consider ca traditia voastra vine de la oameni)
nu, stii de ce consideram pe iehovisti eretici. Fiindca sunt o versiune moderna a arianismului, o erezie hristologica pe care am combat-o.

Citat:
Gresesti. Dumnezeu nu are o atitudine neutra fata de pacat. Pacatosul nu va merge in iad asa din proprie initiativa, ci Dumnezeu il va arunca acolo:

- Matei 10:28 "Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeți-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă și sufletul și trupul în gheenă."
- Psalmul 5:5 "Nebunii nu pot să stea în preajma ochilor Tăi; Tu urăști pe cei ce fac fărădelegea"
- Apocalipsa 20:10 "Și diavolul, care-i înșela, a fost aruncat în iazul de foc și de pucioasă, unde este fiara și prorocul mincinos. Și vor fi munciți zi și noapte în vecii vecilor."

Ioan 3:36 spune ca "Cine crede în Fiul are viața veșnică; dar cine nu crede în Fiul nu va vedea viața, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el."

Daca Dumnezeu este infinit de bun, drept si sfant, atunci El nu are cum sa nu urasca, atat pacatul cat si pacatosul. Dar, in ciuda acestei manii ai Lui, in Dumnezeu exista si dragoste pentru pacatosi. Ioan 3:16. Si Romani 5:8 "Dar Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi."

Si daca citim versetul urmator "Deci cu atât mai mult acum, când suntem socotiți neprihăniți, prin sângele Lui, vom fi mântuiți prin El de mânia lui Dumnezeu."

Oamenii mantuiti, de ce anume sunt mantuiti? De pacate? Nu. Ci sunt mantuiti/scapati/salvati de mania neprihanita si dreapta a lui Dumnezeu care se afla asupra lor atunci ca acestia erau pierduti. (Ioan 3:36 spune ca "Cine crede în Fiul are viața veșnică; dar cine nu crede în Fiul nu va vedea viața, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el.")
E un Dumnezeu transcendent si infinit, nu are emotii primitive de om cazut ca ura.
Nu e vorba ca Dumnezeu e prea sfant pentru a relationa cu o creatura cazuta ca omul(pana la urma, Infinitul insasi S-a pogorat intr-un Om tocmai pentru a interactiona fata in fata, fara a-si pierde din sfintenie), ci omul, ingreunat si murdar de pacat, nu poate relationa cu Dumnezeu.

Ba da, de pacate, de consecintele actiunilor noastre, de boala raului nostru, de firea noastra cazuta si corupta, de propria noastra mizerie.

Citat:
Sa te intreb ceva: De ce a murit Isus pe cruce? Care a fost scopul? De ce nu ne-a zis Dumnezeu pur si simplu sa face fapte bune si gata. Care a fost rostul sacrificiului Sau?
Sa restaureze intreaga creatie, impreuna cu cununa sa, omul.
Pentru ca acel om, o abominatie cazuta fara Dumnezeu, sa fie vindecat, refacut copil al Divinitatii, sa stie din nou ce inseamna sa fie facut in imaginea Sa, sa relationeze cu Sfanta Treime.

Sau vindecarea intregii lumi e prea putin pentru tine, daca nu e facuta pe fondul unui sacrificiu uman aztec?