"Fiind creștin ortodox și tată de familie cu mulți copii, am văzut că, dacă faci un pas către El, Dumnezeu face zece spre tine. Deși mă îngrijorează mult viitorul copiilor mei, mai ales că imi doresc ca ei să trăiască în țara aceasta care este și a lor, cred în forța de regenerare a neamului românesc, care are încă o credință puternică, pe care trebuie să și-o poată afirma firesc. Pentru că Biserica este locul în care ne refugiem în vremuri de cumpănă și ca persoane, și ca neam. Suntem, încă, statul european cu cea mai mare credință din Europa – așa o arată, în mod obiectiv, toate statisticile. Spun „încă” pentru că se duc campanii susținute în presă și pe internet pentru ca această proporție zdrobitoare să fie modificată artificial la nivelul percepției publice. România creștină subzistă acestor presiuni permanente și cred că nu mai trebuie să aștepte că să fie acceptată ca partener de discuție. Această Românie tainică și smerită poate să-și recapete glasul pe care îl poartă dintru început.
Pentru că toate temele majore punctate aici lipsesc totalmente din dezbaterile de partid sau sunt complet marginale în cele publice, m-am gândit că implicarea mea în afirmarea acestei Românii creștine poate fi utilă la nivel european, unde îmi pot face auzită vocea și de unde pot avea ecou și la nivel național." Iulian Capsali
Cititi articolul integral:
http://activenews.ro/de-ce-candidez-...e_1817824.html