Citat:
În prealabil postat de sophia
Nu reusesc sa inteleg ideea! Ce teama aveti voi?
Cu plata? Si la medic si la preot se platesc numai anumite servicii...
Si in rest mai depinde de preot si de medic.
Aici era insa vorba mai degraba despre incredere, despre puterea pe care o au in anumte situatii.
@Yasmina -multumesc pentru raspuns. Cam asta asteptam.
In copilarie am dorit si eu o vreme sa devin medic. Cred ca toti copiii vor asta si nu prea inteleg de ce, din moment ce totusi multi au frica de medici.
Ulterior mi-am schimbat opinia, pentru ca mi-am dat seama ca medicina presupune si durere (tratamentele sunt si dureroase) si anumite riscuri si limite. Pentru mine a fost clar - eu nu as avea puterea sa produc durere, sa tai, sa intep, sa chinui.
Mai tarziu, dupa ce am vazut in jurul meu anumite cazuri speciale am ajuns sa am si frica de medicina, de tratamente. Exista multe probleme la ora actuala cu medicamente, cu greseli medicale. Si astea produc su multa nesiguranta.
Pe de alta parte creste tot mai mult increderea in credinta. Ea poate multe si exista si atatea minuni. Credinta iti da si puterea sufleteasca sa rezisti la tratamente si sa gandesti pozitiv.
Si atunci balanta se inclina altfel, de multe ori.
Inca o data, nu este vorba de serviciul in sine, ci de posibilitati, de riscuri, de forta sufleteasca, de ceea ce se afla in spatele suferintei.
As putea sa spun in concluzie ca medicina este limitata, in timp ce credinta poate face multe ca forta si ca arie de cuprindere. Si as spune ca aici nu e vorba numai de preoti, ci si de credinta si rugaciunea personala a fiecaruia.
Nu prea este chiar alb si negru si alegerea nu este atat de simpla.
Depinde nu in ultimul rand si de persoana care practica medicina, respectiv preotia: har, pasiune, temperament, iubire de oameni.
Si nici tratamentele naturiste nu sunt totusi de neglijat...
|
Acum sunt subiectiva,pt ca vb doar despre experienta mea,insa eu nu am intalnit decat doctori foarte amabili si draguti si extrem de buni in profesia lor.In special ,doctorii pe care i-am cunoscut in copilarie :)
Probabil ca vazandu-ma atat de timida,se straduiau sa fie mai calzi decat de obicei sa nu o zbughesc pe usa :)
Cu preotii,este mai dificil...noroc ca in Romania sunt cam 3-4 biserici la fiecare 10 minute de mers,si daca nu intalnesti duhovnicul potrivit poti incerca la alta biserica;dar cand esti in strainatate si ai o biserica la 2-3 ore (care cu dus-intors se face 4-6 ore)esti obligat sa ramai cu ce ai(decat s-o iei pe aratura,mergand la alte religii).
Desigur,tratamentele naturiste nu sunt nici ele de neglijat dar ai nevoie sa fii supervizat fie de doctoral tau de familie fie de nutritionist(si de preferat sa nu fie o boala terminala