View Single Post
Vechi 04.01.2008, 10:55:17
cod_gabriel cod_gabriel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.04.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de icamilin
Cod-gabriel : Fara nici o unda de rautate, poate nu-ti dai seama, ca n-ar trebui sa postezi asa ironic ci ar trebui sa navighezi pe alte site-uri, aici nimic nu ti se potriveste, esti in alta barca, du-te daca nu simti nimic, iti scri pacate in mod gratuit.
Nu stabilesti tu ce mi se potriveste si ce nu. Poate tu ai o viziune deformata asupra crestinismului, te-ai gandit la asta?
Eu unul dezaprob total automutilarea si autoschingiuirea in numele lui Hristos, mi se pare imorala si de-a dreptul perversa. Si nici nu cred ca vine din pocainta si smerenie, ci din vanitate si chiar placere. Cred ca la mijloc, in cazul automutilarilor si schingiurilor, sunt unele tulburari de personalitate mascate sub forma credintei.
Mi se pare absolut aberant sa consideri ca Dumnezeu te-ar aprecia in vreun fel pentru ca te schingiui ca un dement. Ar insemna sa cred intr-un Dumnezeu al raului, nu al bunatatii si iertarii, daca as crede ca se cere asa ceva de la oameni.
De asemenea, fac distinctie intre basmele medievale si credinta, adica intre credulitate si credinta. Iar credulitatea multora cred ca nici macar nu este sincera, ci simulata. Povestile acelea cu Maica Domnului care tot vine si ii indruma pe unii sau altii sunt mult prea frecvente la noi si la rusi. Mie tare-mi miroase a altele decat a evlavie - mai degraba a ars - in cazul sursei unora dintre aceste basme.
Reply With Quote