View Single Post
Vechi 10.02.2014, 19:56:41
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Dimpotriva, din cate biserici am vizitat, mi s-a parut, din fericire, mai degraba o exceptie.
Uite aici doar un scurt video cu doar cateva biserici si manastiri, mai ales din alte tari: http://www.youtube.com/watch?v=-U0eligRdhc Autorul nu si-a propus in mod expres sa filmeze doar icoanele in care apare Dumnezeu Tatal sub forma de om cu par alb, ci Sfanta Treime.
Pe langa manastirea din Tara Sfanta si Lavra din Ucraina e si manatirea din Hozeva, acolo unde s-a nevoit sfantul Ioan Iacob Hozevitul. A devenit sfant rugandu-se si in biserica unde ar fi, dupa eroarea ta, o icoana eretica.
Citat:
E printre primele lucruri pe care le-am aflat la primul contact semnificativ cu ortodoxia acum vreo 20 ani
Pacat ca anti-ecumenistul nostru nu cunoaste ortodoxia in primul rand.
Si eu credeam tot felul de lucruri gresite inainte sa ma informez, la inceput am dat pomelnic chiar si la Anton de Padova. Nu e vina mea ca tu ai ramas la aceeasi intelegere de la inceput.
Citat:
Icoana din dreapta este ERETICA.
Conform canoanelor ortodoxe, Dumnezeu Tatal NU este pictat in Icoane decat cel mult sub forma care el apare in Vechiul Testament.
Si care este canonul respctiv? In toate articolele, inclusiv cele ce sustin ideea voastra, scrie ca nu exista niciun canon in acest sens. Daca nici tu nu ai citit mesajele mele, Dumnezeu Tatal e pictat sub forma in care L-a vazut Avraam si Daniel, deci se incadreaza la ce afirmi chiar tu.
Citat:
Cred ca in primul rand ar trebui sa faci diferenta intre "viziune" (idee, abstractiune) si "intrupare" - forma materiala - care este exprimata in icoane.
E complet gresit ce afirmi aici, nu stiu daca nu tie ti-am mai scris despre asta. Viziuni din acelea da doar ingerul cazut, in cazul minunilor divine este ceva real. Cel ce are viziunea vede cele din Cer, in timp ce ingerii cazuti dau mai mult viziuni abstracte, bazate pe inchipuire, nu pe ceva real.
Citat:
Se zice ca l-ar fi pictat si pe Francisc de Asissi printre sfinti deci..
Eu stiu asta, dar mesajul ii era adresat lui Ovidiu, care are un respect deosebit fata de parintele, de aceea am si precizat acest lucru.
Reply With Quote