Citat:
În prealabil postat de Ekaterina
Din pacate in zilele noastre este din ce in ce mai greu sa te hranesti sanatos. Am ajuns sa nu mai stim ce sa mai mancam. Carnea din comert e plina de hormoni, cea de tara nu este usor de procurat, verdeturile si legumele sunt pline de pesticide, fructele sunt radiate...Hrana a devenit o mare problema.
Este adevarat ca oamenii saraci mananca nesanatos. In primul rand nu isi permit, iar apoi de cele mai multe ori nu sunt informati.
|
Am citit ca banalii cartofi sunt tratati cu pana la 19 chimicale pana ajung in farfurie,unele sunt pt cultura,altele pt daunatori si boli,altele pt a impiedica incoltirea pe rafturi.
Am facut o experienta,am cumparat cartofi normali(cu chimicale) si bio;i-am lasat pe ambii la temperatura camerei si cei bio au incoltit repede cam intr-o saptamana,in timp ce ceilalti nu au incoltit nici dupa aproape 4 luni!!!!!!
Incredibil.
Acum pe cei bio,ii pun in frigider,la rece nu mai incoltesc!
Iar diferenta intre pretul bio si celalalt nu este mare/semnificativa.
La fel am citit,ca fermierii care cultiva cartofi in California,sau cei care au ferme de pui in China-nu mananca din produsele crescute dupa metodele si legislatiile cerute de agricultura moderna,ci ca isi cresc pt consumul lor,produse separate. Stiu ei ce stiu,nu ? Altfel de ce si-ar risca sanatatea!