Subiect: Sanatate
View Single Post
  #192  
Vechi 11.02.2014, 17:33:49
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.076
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ma indoiesc, nu au asa multi daunatori, ca merele de exemplu.



Este posibil sa fie tratati impotriva incoltirii.
Inseamna ca noi aici mancam mai mult "bio" pentru ca intotdeauna incoltesc dupa cateva saptamani daca sunt tinuti la temperatura camerei.

Vezi ca aia tinuti la mai putin de 4 grade devin toxici la tratamentul termic.

"On the other hand, temperatures below 4 °C (39 °F) convert potatoes' starch into sugar, which alters their taste and cooking qualities and leads to higher acrylamide levels in the cooked product, especially in deep-fried dishes—the discovery of acrylamides in starchy foods in 2002 has led to many international health concerns as they are believed to be possible carcinogens and their occurrence in cooked foods are currently under study as possible influences in potential health problems"




Trebuie sa-si faca si producatorii de "bio" reclama cumva..

Nu mai fac cartofi prajiti de mult...cu problemele mele digestive,nu-i nici o surpriza...deci numai in conditii de prajit la temperaturi inalte apar urme de acrilamida. De obicei nu-i tin in frigider(pt ca nu am loc de alte legume,fructe si verdeturi) insa cand cumparam mai multi decat am nevoie,ii puneam la rece,nici o problema,n-am sa-i mai pun.

Dar atentie,acrilamida se formeaza in toate produsele care contin amidon si care sunt supuse pregatirii la temperaturi mari,adica prajitul si coptul caci fierberea se intampla la 100 de grade...
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote