View Single Post
Vechi 13.02.2014, 07:13:39
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Mosneagule, Miha-Anca, eu mă gândesc că ar fi înțelept să postați / postăm niște noțiuni teoretice despre politică. Poate bine ar fi ca, pentru început, să facem corect distincția între "a fi de stânga" și "a fi de dreapta" - nu că ar fi de mare folos pentru a înțelege ceva din politica noastră, care oricum e un talmeș balmeș - dar o astfel de discuție ar putea furniza un cadru informațional minim, pe baza căruia să putem avea o dezbatere cât de cât inteligentă, care să ne apere de pericolul de a transforma și acest topic într-un circ.
Ai dreptate, glykys. Am apelat la Internet si am gasit pentru inceput acest material:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Spectru_politic
Citind cele scrise in articol, iti dau dreptate, caci in politica romaneasca nu se prea respecta ceea ce se cheama "de stanga" si "de dreapta". Oare lucrurile se fac asa dupa ureche, lautareste?!? Nu-mi vine sa cred! Sau... avem de-a face cu politici proprii doar romanilor; cine stie?!?

Si acum ma intreb:
E posibil un partid de stanga, care si-a propus privatizarea intregii industrii sau a ceea ce a mai ramas din ea?
E posibila o politica de stanga, care nu e centrata pe muncitor si care incearca sa oprime protestele taranilor, intrucat acestia isi doresc ca pamantul lor arabil sa nu fie instrainat, iar apa freatica sa nu se polueze? (vezi Pungesti)
Semnalizam stanga si o luam spre dreapta? Ma intreb.
Reply With Quote