Citat:
În prealabil postat de Florinvs
Da- e bine ca atunci când esti impreuna cu o persoana sau când faci dragoste cu ea sa fie o persoana la care chiar sa tii si sa conteze pentru tine- cel putin eu asta imi doresc!
Astazi din pacate pentru multi aceste lucruri s-au bagatelizat, parca nu mai constientizeaza ce inseamna cu adevarat o relatie sau o casatorie. A devenit de multe ori ceva de fatada- ca ne întâlnim sau mergem la o petrecere sau la multi barbati sa se laude cu noile lor cuceriri-si gata numai i auzi ca au chipurile o relatie serioasa! O relatie adevarata inseamna mult mai mult decat atat.
|
Din pacate incerci sa folosesti pretextul cu "seriozitatea" pentru a sustine incalcarea canoanelor morale ale Bisericii vizavide relatia dintre barbat si femeie, barbat si femeie care merg in directia serioasa a relatiei, mai exact casatorie.
Aceste norme nu sunt un capriciu invechit, cum consideri tu, ci tocmai vin sa sprijine acest mers al lucrilor.
Sexualitatea este tocmai denatura sa impinga relatia in directia superficiala, in sensul ca impiedica pe cei doi sa faca o evaluare realista, "la rece" a asteptarilor personale si a personaei celuilalt ascunzand lucruri care pot fi o piedica serioasa impotriva casatoriei, lucruri care apar mult mai tarziu, abia dupa ce aceasta pasiune se diminuneaza suficient.
Daca s-ar face o statistica, probabil majoritatea divorturilor sunt in relatii care au pus bazele intimitatii fizice inaintea casatoriei.
Si desi in general, corelatia nu inseamna neaparat si cauzalitate, am explicat mai sus mecanismul cauzal intre una si alta.