Catisma
eu sunt unul dintre ortodocsii care nu cred in demoni. Sau poate vrei sa crezi ca boala numita epilepsie este un demon? Demonologia, in felul in care este descrisa ea astazi nu are legatura cu "Stapanitorii intuericului care sunt in vazduh". Acolo sf. apostol spune clar : "Lupta noastra nu este impotriva trupului si a sangelui..." iar prin aceasta se refera la tot ce tine de material, de palpabil. Daca Stapanitorii intunericulului sunt in vazduh, ce ar trebui sa facem? sa tragem cu arcul? sa stropim cu apa blagoslovita? sa urlam la nori si sa blestemam dracii din vorbe?
Ca tot ai mentionat despre citate din Evanghelie iata aici unul "femeie, mergi in pace! Credinta ta te-a mantuit." Daca tu crezi in draci, si te temi de ei, acestia vor avea si mai multa putere asupra ta, aceasta o spun sfintii parinti; vezi 17 ian - sf Antonie cel Mare.
iata un pasaj din viata sf. Macarie Egipteanul
"Odata cuviosul a iesit din schit pana la locul Terinut si inserand, a intrat intr-un mormant elinesc (grota) sa innopteze; deci fiind acolo oase de morti si-a pus unul sub capatai. Vazand diavolii indrazneala lui s-au maniat asupra-i si au cautat sa-l inspaimante, incepand oasele a grai intre ele cu glas femeiesc: "o cutare, mergi sa te speli?" si a raspuns alt demon pentru osul de sub capatai : "Un strain sade deasupra mea si nu pot sa merg." Atunci batranul, neinfricosandu-se, cu indrazneala misca osul acela zicandu-i "Scoala si mergi daca poti!" Auzind diavolii aceasta au strigat urland: "Ne-ai biruit cu totul."
Dupa ce citesti acestea si altele asemenea cred ca ar trebui sa te intrebi... esti sigura ca esti crestina? Esti sigura ca ai inteles Evanghelia lui Hristos?
|