Am revenit si am sa mai revin pe masura ce recitesc postarile tale .
Ma uimesti. Ma uimesti pe cite falsuri fine ti-ai cladit ideatia, insistenta, ambitia, judecata .
In totdeauna, cea mai mare viclenie, placere a ispititorului, este sa te faca sa crezi ca el nu exista.
Dar urmatoarea, la fel de mare pacaleala a lui, pt. cei ce chipurile s-au prins si deja de acum stiu despre ce este vorba, este uimitoarea si periculoasa ispita de a te bate cu propria ta stiinta. Si te bate pina-ti incurca ideile in minte de nu te mai recunosti tu. Asta se intimpla daca nu ai un duhovnic cu adevarat bun.
De nenumarate ori am atras atentia supra necesitatii de a avea obligatoriu duhovnici buni.
Nici cu medici prosti, nu o dam bine, nici cu profesori prosti dar nici cu duhovnici prosti (care nu vor sa lucreze desavirsit cu harul primit! Da, de primit, primesc toti acelasi har, dar cum lucreaza cu el, numai de ei depinde. Si medicii si si profesorii primesc aceasi invatatura, acelasi dar de la superiorii lor, dar cum folosesc si cum sporesc fiecare acest dar ... este o alta poveste !) nu vom inainta prea mult pe calea Adevarului.
Dar mai recitesc in continuare, caci voiesc sa ma mai minunez !
Last edited by zaharia_2009; 15.02.2014 at 23:41:15.
|