View Single Post
Vechi 16.02.2014, 00:37:33
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit Fericirea!

Pai nu stim noi ortodocsii practicanti ca fericirea este numai in Hristos? Si ca nu este in lumea aceasta ci doar in cea viitoare, pt care defapt ne si pregatim ? Si ca aici cel mult, adica daca ne zelim, avem parte de pregustare ?
Si atunci de ce sa imi plec atentia la psihologi, la reclame si la manipularea colectiva care se face de cind lumea cu diverse tenici (care mai eficiente, care mai nu !)
Ce treaba am eu, ortodox practicant, spovedit si unit cu trupul si singele lui Hristos cu toata mizeria lumii acesteia si cu stapinitorul ei, mai ales cind sunt invatat sa o descopar? De ce sa am eu partasie cu ea ? Adica, de ce sa caut tocmai eu partasia cu ea ?

Vai de mine farte ! Citesc si ma minunez si imi dau seama ca nu am inteles gresit citirea initiala .
Cine te-a invatat pe tine ce este fericirea ? De ce tu ortodox practicant crezi prostiile astea despre fericirea chimica, hormonala ? Uite eu sunt medic si am multa practica dar pe mine medicina nu a reusit sa ma schimbe de la invatatura crestina !
De ce ? De ce nu cred eu si nu ridic asta in slavi, medicina asta si fiziologia sau fiziopatologia si endocrinologia ?
Pt ca stiinta este data omului nu ca sa il masoare pe Dumnezeu cu ea ! Asta este nebunie !
Nu iti dai seama ca stiinta este, hai sa zicem, eufemistic, o minciuna ! Ca astazi este valabil ceva si miine altceva ? Nu cumva si tu astepti incordat ca sa se repuna in functiune marele ciclotron de la Geneva(sau de unde Dumnezeu este)si sa se descopere "particula lui Dumnezeu"? Si Iuda cind l-a tradat pe Dumnezeu a fost in aparenta minat de ginduri grozav de bune si de pasnice dar care ulterior s-au dovedit sofisme sublime! Mare atentie !
Pai astazi stim ca fericirea este data de endorfine. Dar daca, si asta va fi in mod sigur, miine se va descoperi alt hormon si mai important legat de fericire sau se vor descoperii ca alti 5 hormoni dau fericirea sau daca vei afla (pt. ca este clar ca nu sti pina in prezent)ca in America este un institut specializat in cercetarea neuropsihica a inimii ?! Da, al inimii... d.p.v. mai ales psihic. Si ca ei deja au gasit ca sediul fericirii este inima si nu creierul. Mai ales ca inima nu emite nici un hormon! Cum ca nu creierul este, in procesul legat de declansarea, simtirea si controlul fericirii,ci inima, adica exact ce spun sfintii parinti despre ultima etapa, a desavirsirii rugaciunii, de coborire in inima, de unde se deschid trairi si vedenii nebanuite .

Nu stiu ce sa zic dar mi-a disparut cheful sa te mai citesc ! Te-ai impotmolit in lucruri care nu au deloc semnificatie duhovniceasca. Si ti-o spun eu, un medic !
Si cind ma gindesc ca si userul Alin a descoperit apa calda si te sustine asa, discret, doar stimulindu-te de departe cu afirmatii pro, cum ca si el a citit ceva-ceva, ori poate chiar mai mult si ca ce dat pe spate este de stiinta asta grozava.
Nu ma asteptam sa ajungi la o asa "lumina" si sa te inchini in fata stiintei .
Stiu ca ai sa negi , dar cind in probleme duhovnicvesti folosesti argumente stiintifice de o asemenea factura (si in general, stiintifice) si nu mai poti trece cu vedera stiinta, fie ea chiar medicina, deja ... vorba lui Mos-Neagu, te-ai dus departe !

Dar este treaba ta ce faci, ce vrei sa urmezi si cui sa te inchini !

Nu mai doresc sa stau sa scriu explicatii si contraargumente la postarile ramase deparece este pierdere de vreme desi sa sti ca renuntarea mea nu trebuie inteleasa cum ca defapt ai avea si tu un pic de dreptate, nu !

Ajunge. Pe acest forum au fost facute dovezi, argumente si discursuri edificatoare despre cine este si ce vrea sa fie ortodoxia si stiinta . Nu ne mai tot repetam !

Sa fi iubit frate si dumnezeu sa ne ierte pe amindoi !

Last edited by zaharia_2009; 16.02.2014 at 00:51:37.