Vai de capul nostru, daca vrem un viitor al ortodoxiei cu asemenea idei.
Adevarata ortodoxie e viata evanghelica iar viata evanghelica e cum am zis (ceea ce te-a scandalizat).
Daca nasterea este numai lucrarea lui Dumnezeu, iar spermatozoizii,ovulele, sunt inexistente, o inventie a oamenilor de stiinta care nu au ce face, cum se explica fecundarea in vitro?
Trebuie sa recunosc ca m-am amuzat citind acest topic, imi pare rau ca nu l-am descoperit mai devreme. Trebuie sa fim de acord: secolul luminilor a fost dezastrul europei, pamantul nu este rotund, curentul electric nu exista, medicii nu se pot mantui, microbii nu exista, celule, nimic, totul e de la satana! Va rog, continuati
Nu ma mira ca te amuzi. Daca ai fi avut principii de viata cu adevarat crestine ai fi observat ca credinta în descoperirile stiintei abate oamenii de la viata de pocainta, singura care duce la mântuire.
În Apocalipsa se spune ca toti cei ce iubesc si lucreaza minciuna vor fi osânditi. Nu se refera doar la cei care mint ci la cei care iau adevarul drept minciuna si minciuna drept adevar.
traim in lume nu te poti despinde total de lume si materie prin urmare prima conditie e aceesibila foarte greu A te ruga nu are legatura cu faptul de a crede sau nu in materie. E ca si cum un medic nu s-ar putea ruga fiindca crede in medicina ( pe care o si practica)Dumnezeu stie sufletul omului. Si nu cred ca nu aculta rugaciuea cuiva fiindca crede in stiinta.
Mântuitorul a zis sa lasam toate si sa-I urmam. Nu exista alta vietuire crestina.
Da, se poate ruga si medicul, sau pagânul, dar nu e rugaciune curata. Cine are idoli în minte (stiinta, zei etc) nu se roaga lui Dumnezeu ci acelor idoli, fiindca credintele care sustin diverse legi ale existentei de fapt tagaduiesc pe Dumnezeu a Carui vointa e adevarata lege a existentei oricarui lucru.
|