Eu am deschis acest topic la sectiunea stiinta. Nu vad ce este gresit sa discutam aspecte de stiinta la sectiunea stiinta. Si mai ales nu vad unde am spus ca stiinta nu ar fi de la Dumnezeu. Faptul ca in mintea unora ar fi de la Diavol, nu ma priveste lipsa lor de discernamant.
Repet. Dumnezeul in care cred eu, a creat cuantumul de energie, neuronii, hormonii si multe altele despre care habar nu voi avea vreodata.
Problema multor preoti(micinosi), caci sf. Biserica nu este formata din toti care Il cinstesc cu buzele pe Capul Bisericii, este ca au ajuns sa aiba o atitudine ostila fata de stiinta, din simplu motiv ca ei nu detin monopolul acesteia. In general, oamenii fricosi si fara Harul sf. Duh, se tem de tot ceea ce nu pot controla, ia oamenii aroganti si iubitori de stapanire dispretuiest ceea ce nu pot stapani, precum Lucifer Il dispretuieste pe Dumnezeu.
A avea stiinta nu inseamna a te lepada de Dumnezeu, desi multi au cautat sa-mi sugereze treaba asta. Am cunoscut absolventi de teologie care si astazi cred ca trebuie sa ne indoim de faptul ca pamantul este rotund si ca s-ar misca in jurul spatiului, preferand sa creada contrariul. Justificarea lui e simpla, oamenii aceia nu sunt din biserica lui. Tot ce este in afara e de la diavol. Nu cred ca este ratacire mai mare?
|