"n-as fi vrut sa am ultimul cuvant, dar abia acum am gasit ceea ce am vrut sa zic mai devreme; e unul dintre cele mai puternice argumente:
"Nu oricine Imi zice: Doamne, Doamne, va intra in imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu Celui din ceruri.
Multi Imi vor zice in ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu in numele Tau am proorocit si nu in numele Tau am scos demoni si nu in numele Tau minuni multe am facut?
Si atunci voi marturisi lor: Niciodata nu v-am cunoscut pe voi. Departati-va de la Mine cei ce lucrati faradelegea. " (Matei 7, 21-23) "
aha...si tu interpetezi asta ca fiind religia catolica(cea care prooroceste, scoate draci si face multe in numele Domnului), ai carei credinciosi nu vor fi cunoscuti de Dumnezeu, nu?interesant mi se pare ca tu consideri acest citat un argument atat de puternic, cand el ar putea fi folosit si de catolici(sau de sectanti) ca sa isi sprijine credinta lor si sa spuna ca noi suntem cei care nu vor fi cunoscuti.ceea ce vreau sa spun este ca acest citat nu dovedeste nimic in legatura cu catolicismul, ba mai mult, poate fi interpretat de oricine...parerea mea.dar, ca sa nu o mai lungim, nu cred ca e cazul sa transformam aceasta discutie intr-o disputa personala, eu personal m-am si plictisit, oricum tu poti sa-ti pastrezi parerile, sunt doar opinii personale(care pot fi sau nu adevarate) care nu cred ca afecteaza pe cineva, la fel mi le pastrez si eu pe ale mele si vom vedea care este adevarul in viata de apoi, ca oricum orice catolic sau ortodox poate avea sansa de mantuire daca respecta poruncile lui Dumnezeu(Iisus) si este un bun crestin, eu personal nu cred ca Dumnezeu ii va refuza aceasta sansa doar pentru ca s-a nascut intr-o anumita religie, daca el se straduieste sa fie pe placul lui Dumnezeu:)...pana la urma depinde de fiecare om in parte, un ortodox poate sa fie mai putin pacatos, mai placut in ochii lui Dumnezeu decat un catolic, sau invers, daca un catolic merge la Biserica mai des, face mai multe fapte bune, respecta Tainele Bisericii spre deosebire de un ortodox care nu face aceste lucruri, oare care se poate mantui?cel care e crestin cu adevarat sau cel care s-a nascut ortodox?cam la asta ma refeream eu, daca nu esti acord cu mine asta este, iar citatul, cum am mai spus, este interpretabil...:|
|