View Single Post
Vechi 17.02.2014, 22:41:37
Miha-anca
Guest

Implicit

Exista o carte numita "Spernanny" si a aparut si in romana.
Asta vara am fost la o familie cu copii relativ mici, si care se confrunta cu aceleasi probleme, despre care se scrie mai sus. Am rasfoit cartea si am gasit un caz similar descris in carte si cu solutia pentru acel caz.
Mi se pare o carte f bine gandita, ceea ce o face un bun ajutor pentru parintii cu copii mici.
Copiii sunt cu totii f dragalasi si ei stiu ca apasand pe butonul dragalaseniei, pot obtine tot ce isi doresc; sau dand drumul la sirul de lacrimi - absolut teatrale, dupa parerea mea - parintii ii fac voia.
De aceea cred ca trebuie vorbit f serios cu copilul - el oricum se crede mare, nu?!? - privindu-l in ochi, tinandu-l aproape si acaparandu-i atentia, care cu usurinta se imprastie. In felul acesta parintele stie, ca este ascultat de copil. Apoi trebuie facute intelegeri cu copilul, pe care el trebuie sa le inteleaga si sa le respecte. Cu timpul copilul invata sa promita si sa se si tina de cuvant; invata sa isi respecte mama sau tatal, care il invata de bine. Practic copilul invata regulile jocului, caci viata nu e un joc fara reguli, cum sunt ei tentati sa creada.
Va rog, fara bataie, ci cu fermitate!
Reply With Quote