Citat:
În prealabil postat de dormarunt65
Haideti sa lasam vorbareala. Eu va invit la un dialog crestinesc bazat pe invataturile din Cuvantul lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura). Atat si nimic mai mult.
"Daca iti vei opri piciorul in ziua Sabatului, ca sa nu-ti faci gusturile tale, in ziua Mea cea sfanta, daca sabatul va fi desfatarea ta.." (Isaia 58:13).
Sa nu exageram. Mancatul este o desfatare (placere) lasata de Dumnezeu. Altfel, ar fi putut sa ne faca un rezervor pe care sa-l alimentam (ca la masini), fara sa simtim placerea de a manca.
Puteti da dovada de o adresare crestina?
Crestinismul nu este caracterizat de ritualuri, de nici un fel (nici VT, nici inventate). In crestinismul autentic, ritualurile au un caracter rar, ocazional, special (casatorie, botez, sfanta cina, mirungere). In rest ..... multa invatatura si traire dupa invataturile crestine.
Pe asta de unde ati mai scos-o? Fac adventistii asa ceva? Nu uitati ca eu sunt adventist de ziua a saptea. Nu dau socoteala pentru ceea ce fac altii.
|
Doamne ajută.
Și eu te invit la același dialog BIBLIC, dar cînd îți arăt Biblia și învățătura ei corectă, iei tu aminte ? Sau răstălmăcești Biblia după mintea ta spre a ta pierzare ? "Cum vorbește despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare." II Petru 3, 16.
Dacă dai proorociri din Isaia, ai nevoie de povățuitor, nu o lua de capul tău, că te pierzi. Avem exemplu Biblic, că ai nevoie de povățuitor, la Faptele Apost. 8, 30-31: "Și alergând Filip l-a auzit citind pe proorocul Isaia, și i-a zis: Înțelegi, oare, ce citești? Iar el a zis: Cum aș putea să înțeleg, dacă nu mă va călăuzi cineva? Și a rugat pe Filip să se urce și să șadă cu el."
Și e valabil nu doar pentru Isaia, ci pentru toată Biblia. Povățuirea Sfinților Părinți, pe care o avem clar exprimată încă din secolul I, apoi pînă azi, în secolul XXI. E simplu de tot.
Greșit, dragul meu frate înșelat. Mîncatul este o condiție obligatorie doar după căderea omului în păcat. Nu este spre plăcere, ci spre a putea trăi, spre supraviețuire. În Rai, omul nu trebuia să mănînce ca să trăiască. Era nemuritor acolo. Mîncatul ca fapt necesar, apare după căderea în păcat, și nu e plăcere. Că o fac oamenii să fie plăcere, adică patimă, a altceva. Nebunia minții lor. Sfinții Apostoli rupeau grîu, crud, și mîncau sîmbăta, și evreii se enervau pe ei. Deci grîu crud. Nu e plăcere. E nevoie. De a supraviețui. Oh, ce-o fi în mintea ta, mă întreb ?
Corect. Creștinii nu săvîrșesc ritualuri. Ci rugăciuni. Lucru practicat încă din primele zile ale creștinismului. Rugăciuni de slavă, de laudă, de cerere, de mulțumire, de invocare, de diferite trebuințe, la diferite timpuri, numite Sfînta Liturghie, sau cele 7 laude ce le săvîrșea și David Psalmistul, care azi le avem în Vecernie, Utrenie, Pavecerniță, Miezonoptică, Ceasurile, 3, 6 și 9. Apoi rugăciunile Taine, cele 7, ale Bisericii Mirese a lui Hristos, apoi rugăciunile ierurgii, sau exorcizările sau alte rugăciuni. Adică Taine. Adică Minuni. Asta sunt rugăciunile. Impropriu spus ritualuri. Și acestea au fost încă din secolelel I, II, III, IV, V, VI, VII, și așa mai departe pînă azi. Aceleași. Ne confirmă izvoarele istorice, cronicarii vremurilor, dovezile arheologice a Bisericiii din Catacombele romei, pline de Sfinte Cruci, de pești, de păuni, și spice de grău, și alte simboluri creștine. Oh, vai vouă adventiștilor de ziua a șaptea, a șasea, a cinciea, sau a oricărei zile, căci în fiecare zi sunteți lipsiți de Hristos.
Vino acasă, degrabă. Bucurii.