View Single Post
Vechi 18.02.2014, 07:59:42
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Dacă ești un bushmen în Namibia sau un paria în Bangalore (vezi foto), nu ți se va mai părea deloc o necesitate să ai un apartament sau o casă în care să locuiești.
N-aș zice. Crezi că ei nu-și doresc o viață decentă, mai presus de limita săărciei, sau că nu au auzit că oamenii locuiesc în case care le oferă un trai mai ușor decît în bordei?

Citat:
Dacă ești fiul sultanului din Brunei va fi decent pentru tine să călătorești cu avionul propietate personală. Nici prin cap nu-ți va trece că asta-i prea mult pentru tine.
Au fost atîtea cazuri de împărați sau de fii de împărați bogați care ori au renunțat la avere căutînd bucuriile mîntuirii în locul plăcerilor josnice ale cărnii, ori au rămas în locurile lor înalte dar totuși manifestîndu-și altruismul față de săracii din țară, căutînd dreptatea și manifestîndu-și iubirea în fapte concrete.

Deci conștiința fiului sultanului ar trebui să-i dea de gîndit că ar putea să ruteze altfel banii lui ta-su dacă ar avea acces la ei, nu schimbîndu-și avionul vechi de 10 ani cu ultimul model sau comițînd alte gesturi extravagante.

Citat:
De obicei gândim ca fiind normativ modul nostru de viață și ne raportăm la posibilitățile noastre financiare.
Posibilități care surprind media populației de la noi să zicem.

Citat:
Probabil pentru tine să cheltuiești 350 de Euro pentru o vacanță de o săptămână cu familia e o chestie foarte ok. Pentru cineva care mănâncă de un euro pe zi ce faci tu nu e deloc ok. El trăiește un an întreg cu banii ăia. Dar tu nu gândești ca el.
Nu știu dacă e chiar ok. Cînd cel de lîngă tine caută în gunoiul din fața blocului și tu treci pe lîngă el spre mașina care te va duce la munte parcă ceva nu e în regulă, parcă cei 350E nu au o justificare dacă gîndim lucrurile mai în profunzime.

Citat:
Nici cel care cheltuie 3500 de Euro pe vacanța cu pricina nu gândește ca tine.
E problema lui pentru care va da răspuns, indiferent dacă e creștin ortodox sau ateu. E ca atunci cînd primind talantul nici pe ăla nu-l mai putem arăta cînd ni-l va cere înapoi Dumnezeu.

Citat:
Asta e viața. Fiecare trebuie să trăiască decent la nivelul lui.
De unde și nevoia de discernămînt.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote