Subiect: Comoara in cer
View Single Post
Vechi 18.02.2014, 13:23:36
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Un topic folositor, acum l-am descoperit. Citind cele postate si tema propusa spre discutie, m-am dus cu gandul la viata Sfintei Iuliana din Lazarevo, numita si ocrotitoarea familiei.

Pentru cei interesati sa citeasaca viata Sfintei o puteti gasi aici, veti vedea in exemplul Sfintei, cum poate omul sa-si adune la modul concret comori in cer.
http://www.crestinortodox.ro/sfinti/...ei-135322.html

Accesand link-ul, am descoperint-o pe Sfanta Iuliana si fara sa vreau, gandul a plecat catre copila cu acelasi nume, devenita celebra, fara sa vrea. Redau cateva randuri, dar cred eu ca se merita sa cititi viata acestei sfinte, dar si celelalte invataturi care reies din cele scrise acolo, tot pentru folosul sufletelor noastre!
Inca de mica, Sfanta Iuliana era foarte credincioasa, indragind rugaciunea si linistea. Se pare ca matusa ei, desi era o femeie de treaba, nu era la fel de credincioasa ca mama si bunica sa. De pilda, obisnuia sa o dojeneasca pe Iuliana pentru postul ei, caci fata nu voia sa manance dimineata. Si verii ei radeau de ea. Matusa ei locuia destul de departe de biserica, astfel ca Iuliana avea putine prilejuri sa auda cuvantul lui Dumnezeu ori invataturile despre mantuire. Fiul ei ne spune ca ea a invatat cele ale credintei urmand cu sarguinta poruncile Evangheliei. A ajuns inteleapta prin virtute, chiar daca nu avea carte.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote