Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu
Frate Zaharia, m-am apucat sa dau un raspuns mai amplu, dar am renuntat fiindca ajungeam in alta directie. E foarte ciudat cum tu, medic si bun crestin in acelasi timp, refuzi notiunea de telepatie si... crezi in coincidente.
Si daca tot evitam sa... batem campii, o sa ma rezum doar la atat: ferice de tine, frate, ca esti atat de initiat in vietile sfintilor parinti si ca doresti din toata inima ta, sa-i inveti si pe altii. Necazul cel mare este ca pe toate le aduni intr-un graunte de otrava, pe care o strecori in sufletului celor pe care tu chiar vrei sa-i indrepti. Rezultatul? Intr-o zi il vei afla!...
|
Inteleg eu inima buna (sau mindria, despre care tocmai povestesti corinushei) legata de bobul de otrava... sesizarea, invatarea aproapelui,dar cu restul ma lasi fara replica. Dupa principiul cunoscut " ce te intreb eu si ce imi raspunzi tu!"
Ca atare m-ai mutit !
Probabil ca am exagerat eu vis-a-vis de comunicarea sau comuniunea dintre noi.
Asta este!
Bine ca nu exista lucru care nu poate fi indreptat, reconsiderat!
'Oi vedea ce am de facut !
Sa auzim numai de bine frate!
Sa ai pace, sa nu cunosti niciodata pacatul sau virtutea aratarii sau dupa caz a invatarii aproapelui, sa folosesti telepatia duhovniceasca ca este mult ajutatoare, si cind 'oi da o baza de referinta, un cuvint sau o parere din vreun sfint parinte , nici sa nu iti treaca prin minte ca ai fi vreun smerit sau bun cunoscator. Iar ca si cununa a dorintei tale simple sau energice de a activa pe forum sa nu fie dorinta de a invata/arata altora ci doar vorbitul la luna, adica asa, in van, fara nici o tinta, fara nici o dorinta fara ...
Este destul !
Mi-am dat seama ce ai inteles din postarea mea !
Iarta-ma !
Sa ai pace si spor duhovnicesc binecuvintat!