Subiect: cuvinte de folos
View Single Post
Vechi 21.02.2014, 19:43:13
marina31 marina31 is offline
Member

Data înregistrării: 20.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit maica Gavrilia Papayannis (G.G. - gerondissa Gavrilia)

Iubirea care se află pe cruce

G.G.: - Crucea este simbolul propriului sacrificiu pentru ceilalți. Așa este. Totuși, cel care iubește și se dăruiește pe sine pentru a-i ajuta pe ceilalți, nu simte acest lucru ca pe un scrificiu. Când se dăruiește iubire, nu vine din partea omului. Este iubirea lui Dumnezu care izvorăște din inima celui care dăruiește. Nu o simte ca pe un „sacrificiu” deoarece nu este conștient de aceasta. O simte ca pe un lucru firesc al ființei sale – care nu produce schimbări în viața sau în sănătatea lui. Dimpotrivă, simte o permanentă bucurie, pentru că el este în acel moment atât cel care dăruiește cât și cel care primește iubirea și puterea lui Dumnezeu. Hristos ne-a arătat aceasta, prin Viața Lui, învățătura Lui, răstignirea și învierea Lui. De aceea adevărata iubire stă întotdeauna pe cruce; dar în același timp, se bucură în lumina învierii...
G.: - Și întotdeauna stă pe cruce?
G.G.: Întotdeauna. Totuși, omul nu poate sta pe cruce fără iubire. Pentru că iubirea poartă în ea însăși sămânța sacrificiului. Nu este cu putință să iubim dacă nu suntem dispuși să dăruim. Nu așa este? Și când sacrificiul este purtat până la sfârșit, devine o cruce. Din când în când, persoanele cărora le dăruiești dragostea ta s-ar putea să nu o aprecieze și atunci rămâi tu singur cu Dumnezeu. Totuși, Dumnezeu are oamenii Săi și îi va trimite întotdeauna în calea ta. Din momentul în care te apropii de calea pe care vrea să o urmezi, oamenii Săi îți vor apărea în cale... Ei bine, ce pot să spun? Sunt foarte uimită de acest lucru! Mai demult, a trebuit să îmi aleg prietenii... Mă întrebam: oare mă potrivesc cu această persoană?modul nostru de viață, lucrurile la care ținem... și așa mai departe. Astăzi, nu am nevoie de astfel de gânduri. Știu că oricine vine și îmi urează „Bună dimineața!” este trimis de Dumnezeu, precum ar fi personificarea unui înger. Dumnezeu alege pe cine va trimite.

Despre frica de moarte

E.: - Spune-ne gerondissa, îți este frică de moarte? Aștepți moartea?
G.G.: - Este o frică pe care nu o am – deloc.
E.: - Aștepți moartea?
G.G.: - În fiecare an până la ziua Înălțării. Pentru că iubesc cântările înmormântării care cuprind troparul Hristos a înviat.... Cred că atunci când va veni vremea plecării mele, se va întămpla într-un mod foarte simplu pentru că moartea nu există. Va fi ca și cum închizi o ușă și deschizi o alta! Îmi amintesc o pictură frumoasă care arată două grădini de trandafiri separate de un zid. O crenguță de la una din tufele de trandafiri a crescut printr-o spărtură a zidului și un trandafir frumos înflorise pe cealaltă parte. Așa este viața noastră. Părăsim lumea și mergem să înflorim în cealaltă.
Reply With Quote