Citat:
În prealabil postat de antiecumenism
-bine a zis Becali referitor la plecarea Iuliei la manastire: "Fericiti parintii acelei fete si fericita Romania ca da nastere inca la sfinti. Ce este mai frumos pe lume decat sa fii mireasa lui Hristos?"
-eu zic ca mama ei a gresit pt ca nu ii oferea libertate,Iulia trebuia sa o sune cand ajungea la scoala,la spovedit statea la 3 metri in spatele fetei...
-sunt multi parinti care in loc sa-si doreasca fericirea copilului ei vor sa fie realizat,sa fie olimpic,cu diplome si facultati,ca apoi sa se laude in stanga si dreapta cu realizarile copilului
-cred ca asa a fost cazul si cu Iulia,daca ea se implineste sufleteste si e fericita la manastire ,cu o viata duhovniceasca inseamna ca acolo e locul ei,parintii ar trebui sa accepte acest lucru
-dupa cate am inteles cred maica-sa pierde custodia fetei si Iulia o sa stea cu tatal ei,poate e mai bine asa decat sa stea cu o ciocanitoare ,orgolioasa care vroia sa faca din fata ei o marioneta
|
Evident ca aveti dreptate! Asa se intampla cand nu exista comunicare intr-o familie si cand parintii nu cauta sa inteleaga si sa sustina aspiratiile si idealurile copiilor.
Inteleg ca parintii sa fie mai autoritari fata de copii si chiar sa le aplice pedepse rezonabile in cazul in care copii fac lucruri sau intra in anturaje gresite , care sa duca la infractionalitate (consum de droguri, furturi, gasti, prostitutie, etc), insa in aceasta situatie-al Iuliei- nu a fost cazul de asa ceva!
Ma intreb daca parintii ei au discutat cu ea vreoadata la modul serios- sa caute sa o intrebe cam ce si-ar dori sa faca in viata, sa o inteleaga si sa o sustina.
Intradevar, calea monahala nu este usoara, trebuie gandita foarte bine aceasta chestiune, trebuie discutat si cu un duhovnic, insa daca Iulia isi doreste cu adevarat aceasta cale, atunci normal mi se pare ca parintii ei sa o sustina, chiar daca ca si parinte este firesc sa-ti doresti ca si copilul tau sa-si intemeieze o familie in lume.