View Single Post
Vechi 24.02.2014, 20:11:39
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Să nu cădem în cursa mândriei i a zadarnicei lăudăroșenii de sine, frate Daniel.
E suficient cât se îngâmfă organizațiile către care nu trebuie să trimitem donații.

Mai bine să facem milostenie fără trâmbițe, camere neascunse și surle. Așa cum ne învață și Evanghelia.
Doamne ajută.

Nu, nu, nu, dragul meu, nu așa, noi nu ne lăudăm pe noi, cu faptele noastre.

Ci lăudăm Biserica lui Hristos ! Mireasa lui Hristos ! Preadulcea Sa Mireasă, Cea Una, Ortodoxă, și lăudînd-o pe ea, lăudăm ierarhii noștrii dragi, care o compun, și mlădițele, care aduc rod, care sunt creștinii. Fără să dăm vreun nume al cuiva, fără patima slavei deșarte.

Susțin Scripturistic, ce vorbesc, cu mila Domnului:

Cum vor cunoaște toți că suntem ai lui Hristos ?
"De aceea, după roadele lor îi veți cunoaște." Matei 7, 20.
"Întru aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii față de alții." - Ioan 13, 35.

Lumina trebuie pusă în sfeșnic, să lumineze, nu să fie ascunsă, nu?

Așa spune Scriptura, la Matei, capitolul 5:
14. Voi sunteți lumina lumii; nu poate o cetate aflată pe vârf de munte să se ascundă.
15. Nici nu aprind făclie și o pun sub obroc, ci în sfeșnic, și luminează tuturor celor din casă.
16. Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, așa încât să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri.

Deci să lumineze lumina faptelor noastre, dar să nu ne lăudăm cu ele, dar lăudăm faptele Bisericii și scumpilor noștri ierarhi, episcopii lui Hristos ! Slujitorii noștri preaiubiți.

Și ia uite ce mai spune Sfîntul Apostol Pavel:
"Fraților, vă laud că în toate vă aduceți aminte de mine și țineți predaniile cum vi le-am dat." - I Corinteni 11, 2.
"Că știu bunăvoința voastră, cu care, pentru voi, mă laud către macedoneni" - II Corinteni 9, 2.

Deci, nu este de folos să se laude omul:
"Dacă trebuie să mă laud, nu-mi este de folos," - II Corinteni 12, 1.
"Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos." - I Corinteni 6, 12.

Dar este de folos să SĂ SE LAUDE BISERICA LUI HRISTOS, CEA UNA, ORTODOXĂ. Cum ? De pe acoperișul casei, și cum mai spune Scriptura:
"Pustiul și cetățile lui să înalțe glas, și satele în care are sălaș Chedar! Locuitorii din Sela să chiuie de veselie; și din vârfurile munților să strige de bucurie!" - Isaia 42, 11.

Sigur, bucuria adevărată, e în primul rînd duhovnicească, și lauda să vină întotdeauna de la un suflet plin de pace, sau răvnitor, căutător de pace.

Deci acestea cunoscute, fiind amintite, Slavă Sfintei Treimi, Mărire Preacuratei Maici și laudă pururea veșnică Bisericii Celei Vii și Una, Creștinească și Drept-Slăvitoare, adică Orto-Doxa ! Amin !

~~~ REMINTESC DE "JACHETELE" BISERICII CELEI UNA: ~~~

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=17099

Bucurii.

P.S.: Frate Mihail C., aștept răspuns te rog, cînd poți frăția ta. Iertare. Mîngîiere de la Maica Domnului.

Last edited by Daniel_Ortodox; 24.02.2014 at 20:21:33.