View Single Post
Vechi 24.02.2014, 20:23:59
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Rugaciune la Icoana Maicii Domnului de la Sfânta mănăstire Ghighiu

O, Stăpâna mea, Preacurată Fecioară și Maica Cuvântului, cu picăturile rugăciunii Tale curățește mintea mea de toată cugetarea cea deșartă și strălucește-mi raza înțelepciunii, ca să Te măresc pe Tine cu laude, punând înaintea Ta toate nădejdile mele de mântuire.
Din îndepărtata Sirie ai binevoit să Te adăpostești în mănăstirea Ghighiu, unde izvorul minunilor Tale curge neîncetat spre bucuria celor ce au trebuință de a Ta fierbinte mijlocire. Deci, nu ne lăsa nici pe noi lipsiți de comoara rugăciunilor Tale, ci în marea bunătății Tale cufundă adâncul păcatelor noastre, arătându-ne neosândiți la Judecata Fiului Tău și izbăvindu-ne de focul cel veșnic.
Lacrimi de pocăință ai făcut să se verse din ochii episcopului siriac, descoperindu-i în chip tainic adevărul despre plecarea icoanei Tale. Preacurată, fă ca și din inimile noastre încremenite în împietrire să se reverse râul rugăciunii smerite spre curățirea mulțimii păcatelor noastre.
Cu sabia rugăciunii Tale de foc taie legăturile patimilor noastre și umbrește-ne cu harul Duhului Sfânt spre luminarea cărării mântuirii. Adu-Ți aminte, Maică Preamilostivă, de toți cei din nevoi și peste toți revarsă ploaia bunătății Tale. Pe cei din primejdii îi izbăvește și îi adu la limanul păcii lui Hristos, mâhnirea o risipește din sufletele celor întristați de apăsarea necazurilor, pe prunci îi ocrotește sub acoperământul rugăciunii Tale, pe cei tineri din mrejele deșertăciunilor lumești îi izbăvește, pe bătrâni îi sprijinește cu toiagul rugăciunii Tale călăuzindu-i în pământul pocăinței. Femeilor celor neroditoare ascultă-le rugăciunea și dăruiește-le prunci care să fie buni ostași ai Bisericii lui Hristos și moștenitori ai Împărăției cerurilor. Ca Una Ce ești Podoabă a fecioarelor, păzește-le pe acestea întru desăvârșița înțelepciune, înfrumusețându-le cu podoabele tuturor virtuților spre buna plăcere a Mirelui ceresc. Fii munte nesurpat pentru monahii și monahiile ce râvnesc a ajunge pe culmile Taborului inimii cu pașii rugăciunii neîncetate a lui Iisus. Pe toți ne întărește întru răbdarea necazurilor și a ispitelor de mult feluri, dăruindu-ne cununa mântuirii.
Mulțumim milostivirii Tale și neîncetatei purtări de grijă, prin care ne-am izbăvit din multe necazuri și îți aducem smerite laude ca acestea, rugânduTe a ierta nepriceperea noastră: Bucură-Te, Poarta mântuirii credincioșilor, Ușa Împărăției monahilor celor ce bine se ostenesc spre slava Cuvântului, Raiul Cel gânditor al iubitorilor de feciorie, Cununa drepților, Lauda cea mare a mănăstirii Ghighiu, nu înceta a mijloci nouă călătorie binecuvântată în pământul mântuirii. Păzește-ne de toate săgețile celui potrivnic, ridicând mâinile Tale la rugăciune, ca să ne izbăvim din mâna celui viclean. Sfânta Ta mănăstire Ghighiu o păzește de toate uneltirile vrăjmașilor nevăzuți, statornicind pacea în obștea Ta și întărind dragostea între surori, ca purtându-și sarcinile unii altora, să ajungă la porțile Împărăției cerurilor slăvind pe Tatăl, pe Fiul și pe Sfântul Duh și Ție aducându-Ți veșnică mulțumire totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.