View Single Post
Vechi 24.02.2014, 22:47:45
DanielS DanielS is offline
Banned

Data înregistrării: 04.02.2014
Locație: Arad
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
doar prin credinta (moarta, care nu are fapte) nu se mantuieste nimeni
Talharul de pe cruce s-a mantuit prin credinta, fara fapte. Am vorbit despre el inainte dar se pare ca vazand ca nu ai cum sa raspunzi la argumentul acela ai ales sa-l ignori... frumos, foarte frumos. Asa ca dau copy-paste la ceea ce am zis mai sus pe tema asta, cu speranta ca o sa raspunzi... dar probabil ca o sa continui sa-l ignori:

"Serios? Imi poti aminti te rog frumos ce fel de fapte a avut talharul de pe cruce??? Ce bine a facut el??? Ce fapte bune a facut el ca sa fie mantuiti??? Raspunsul e ca nu a facut absolut nimic bine. Dar a fost mantuit. De ce? Pentru ca a crezut cu adevarat in Isus Hristos, si daca talharul era eliberat in acel moment, acesta cu siguranta ar fi facut fapte bune (pentru ca faptele bune sunt consecintele credintei adevarate) datorita credintei lui, care l-a transformat 100%; si va ar fi mantuit chiar si daca ar fi fost eliberat atunci, nu datorita faptelor lui ci datorita credintei lui.

NICIO religie falsa (inclusiv cea ortodoxa) nu i-ar fi dat ABSOLUT nicio speranta taharului! Daca ar fi acolo la Golgota un preot ortodox din zilele noastre, si talharul l-ar fi intrebat ce trebuie sa faca ca sa fie mantuit? Ce i-ar fi spus? Hai sa fim seriosi. Ce i-ar fi spus? I-ar fi spus ca nu mai are nicio sansa, pentru ca pentru a se mantui trebuie sa se boteze, sa se spovedeasca, sa intre in Biserica Ortodoxa si sa devina membru, sa faca fapte bune, etc, etc... Talharul acela nu ar mai fi avut nicio sansa, dupa voi. Dar el totusi a fost mantuit si a mers in cer, nu prin faptele lui, nu prin bunatatea lui, nu pentru ca ar fi meritat ci datorita faptelor si meritelor lui Isus si prin credinta in Isus Hristos.

Doar crestinismul adevarat care spune ca mantuirea se obtine prin credinta, i-ar mai fi dat o sansa, si aceasta este: credinta in Isus Hristos. "Crede in Domnul Isus Hristos si vei fi mantuit" (Faptele Apostolilor 16:30-31)"

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
mantuirea vine din credinta (mantuirea obiectiva) insotita de fapte (mantuirea subiectiva)
E vreo baza biblica pentru conceptele astea? Adica poate un om sa fie mantuit obiectiv, si totusi sa mearga in iad? Daca da, atunci de ce se mai numeste "mantuire"? ... Ajungem sa numim binele rau, si raul bine, orice numai adevarul nu ne intereseaza pe noi oamenii... Foarte trist.

--------------------------------

@Daniel_Ortodox: Nu mi-ai raspuns la intrebare, asa ca o pun iaras cu speranta ca o sa poti sa imi luminezi mintea sectanta:

Daca nu am avut dreptate in ceea ce am spus cu doua posturi mai sus, atunci cum poti sa iti explici aparenta contradictie dintre versetele urmatoare:

Romani 11:6 "Și dacă este prin har, atunci nu mai este prin fapte; altminteri, harul n-ar mai fi har. Și dacă este prin fapte, nu mai este prin har"

Efeseni 2:8 "Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni."

Romani 4:5 "pe când, celui ce nu lucrează, ci crede în Cel ce socotește pe păcătos neprihănit, credința pe care o are el îi este socotită ca neprihănire."

si...

Iacov 2:14 "Frații mei, ce-i folosește cuiva să spună că are credință, dacă n-are fapte? Poate oare credința aceasta să-l mântuiască?"

Explica-mi, te rog, cum se pot imbina aceste versete armonios, fara vreo contradictie, dupa parerea ta. Multumesc.

-----

P.S. A se observa faptul ca Romani 4:5 spune "Iacov 2:14 "Frații mei, ce-i folosește cuiva să spună că are credință, dacă n-are fapte? Poate oare credința aceasta să-l mântuiască?" Iacov nu zice ca credinta nu mantuieste, ci spune ca un anumit tip de credinta nu mantuieste (mai multe detalii sunt intr-un post de-al meu de putin mai sus).

Citat:
Iar -Isus-, se scrie Iisus, cu doi -i-, pentru că sunt 13 oameni în Biblie care poartă numele de Isus, iar Mesia e Unul, Iisus cu doi i, înseamnă Mesia, Mîntuitorul, să știi asta, nu Isus cu un singur i. De aici, și posibilitatea de a pune numele de botez Isus, cu condiția să fie cu un singur i.

Cărțile ce se numesc Biblii, dar apare Isus cu un i, referindu-se la Mîntuitorul, acele cărți NU sunt Biblia, ci sunt bune de băgat în foc, și am rupt 3 din acele cărți eretice, pînă acum. Cu smerenie. Cu compătimire pentru eretici. Și cu binecuvîntarea duhovnicului.
Incredibil! :)) Sa nu zici ca italienii care ii spun "Gesù" lui Hristos, si americanii care ii spun "Jesus" sunt niste pagani ordinari... Sa nu imi zici ca Biblia a fost scrisa in limba romana. Va-ti gasit voi sa va agatati de lipsa unui "i", dar de ignorarea completa a nenumarate versete din Biblie (Ioan 5:24, 1 Ioan 6:47, Efeseni 2:8-9, Ioan 3:16, Romani 10:13, 1 Ioan 5:13, Romani 8:1, Romani 10:9, Tit 3:5, Ioan 3:3, Romani 4:5, Romani 10:4, Romani 3:28, Romani 5:1, Galateni 2:21, etc...) nu va preocupati. Raspunde-mi sincer: Asa-i ca tu tii mai multe la religia ta ortodoxa decat la invataturile Bibliei?

Last edited by DanielS; 24.02.2014 at 22:50:17.
Reply With Quote